DERMATOLOG UPOZORAVA: Ovu grešku PRILIKOM umivanja LICA ne smete da PRAVITE, UNIŠTAVATE KOŽU
Foto: Profimedia

čudno ali tačno!

DERMATOLOG UPOZORAVA: Ovu grešku PRILIKOM umivanja LICA ne smete da PRAVITE, UNIŠTAVATE KOŽU

Iako nam je umivanje rutina, često ne razmišljamo o greškama koje pravimo

Objavljeno:

Pranje zuba, češljanje, umivanje predstavljaju našu svakodnevnu rutinu koju mehanički obavljamo, ne razmišljajući o pogrešnim stvarima koje radimo. Dermatolozi upozoravaju šta sve pogrešno činimo tokom umivanja, a što može naškoditi lepoti i zdravlju naše kože.

"Idealno je umivati se dva puta na dan. Prečestim umivanjem koža gubi prirodna ulja i vlagu, što može izazvati suvoću, crvenilo i iritaciju", objašnjava dermatolog Emanuel Lukas i dodaje da bi oni koji imaju osetljivu kožu trebalo da se umivaju jednom dnevno.

1 / 6 Foto: Profimedia

Pročitajte još: Krema, mleko, losion ili ulje za telo: Kada je najbolje koristiti svaki od proizvoda i šta bi trebalo da znate o pravilnoj negi kože

Nikako nemojte kupovati preparate koji nisu u skladu sa vašim tipom kože.

"Koži sklonoj rozacei, ekcemu i alergijama je potrebno blago sredstvo za čišćenje sa umirujućim sastojcima. Kombinovanoj koži odgovaraju pene za umivanje jer uklanjanju masnoću i rade nežan piling, a onoj koja je sklona aknama sredstvo za čišćenje na bazi glikola i benzoil peroksida", ukazuje dermatolog.

Jedna od češćih grešaka jeste i brisanje lica peškirom.

"Iako izgleda čisto, može na sebi imati prljavštinu, prašinu, šminku. To dovodi začepljenja pora. Takođe, peškiri koje koristimo nakon tuširanje su mnogo grublji od peškira za lice, tako da zapravo mogu izazvati iritaciju i oštećenje kože“, zaključuje on.

(Espreso/NovostiMagazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.