EVO ŠTA JE DELTA-8: Nije nova varijanta korone, ali može isto da RAZORI VAŠ ORGANIZAM
Organizam, Foto: RINA

KO BI REKAO

EVO ŠTA JE DELTA-8: Nije nova varijanta korone, ali može isto da RAZORI VAŠ ORGANIZAM

Ako ste u toku sa najnovijim dešavanjima u svetu kanabisa, verovatno ste čuli za delta-8 THC.

Objavljeno: 12:57h

U online prodavnicama, pa čak i na benzinskim pumpama, delta-8 se reklamira kao "svetlost korova", način da se "naduvate bez paranoje", a čak se i predstavlja kao "legalna trava". Ali da li je sve to zapravo istina? Šta je tačno?

U nastavku, stručnjaci su odgovarili na najčešća pitanja i dali informacije o ovoj supstanci.

Delta-8 tetrahidrokanabinol ― delta-8 THC ― je psihoaktivno jedinjenje koje je prisutno u biljci kanabisa. To je izomer ― drugim rečima, manja hemijska varijanta delta-9 THC-a, koji je obično poznat kao samo THC.

- Delta-9 je visoko koncentrisan u cvetovima marihuane, dok delta-8 ima veoma niske koncentracije u biljkama marihuane - rekao je za HuffPost dr Rahi Abuk, vanredni profesor i direktor Instituta za istraživanje kanabisa na Univerzitetu Vilijam Paterson.

Kao izomeri, delta-8 i delta-9 sadrže istu hemijsku formulu, ali su molekuli drugačije raspoređeni.

Kanabis, Marihuana
foto: Profimedia

Kako reaguje organizam na nju?

Na deltu-8 reaguje sa istim kanabinoidnim receptorima u nervnom sistemu ― poznatim kao CB1 i CB2 ― kao i delta-9. Efekti su slični, ali se generalno smatra da je moćan.

- Tvrdi se da Delta-8 ima jake efekte, ona daje dobro raspoloženje, opušteno, uzvišeno – ali i paranoju i paniku, a može vas učiniti i anksioznim - rekao je dr Piter Grinspun, stručnjak za kanabis i instruktor na medicinskoj školi na Harvardu. „

Da li je to tačno ili ne, teško je reći

Gerdeman je naglasio da delta-8 nije neki magični THC koji proizvodi samo pozitivne efekte.

- Do sada sam video i čuo veoma mnogo primera ljudi, uključujući iskusne pušače trave, koji su prekomerno konzumirali delta-8 proizvoda i odlazili u veoma poremećen mentalni sklop, slično jer su otišli ​​predaleko sa tradicionalnim jestivim proizvodima kanabisa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.