REŠITE SE STRESA U ROKU OD MINUT: Doktor otkrio TRIK sa očima, opušta MOMENTALNO! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

korisno

REŠITE SE STRESA U ROKU OD MINUT: Doktor otkrio TRIK sa očima, opušta MOMENTALNO! (VIDEO)

Sada nas je jedan TikTok doktor oduševio tako što je otkrio kako možete ukloniti stres za nekoliko minuta

Objavljeno:

Iako stresne situacije ne možemo da izbegnemo, važno je reći da nagomilani stres i kontinuirano stresiranje mogu da izazovu fizičke i psihičke simptome.

Nekada definitivno nije dovoljno da ponavljate da je važno da se smirite.

Sada nas je jedan TikTok doktor oduševio tako što je otkrio kako možete ukloniti stres za nekoliko minuta.

Dr Karan Rajan je objasnio da možete smanjiti osećaj stresa i anksioznosti koristeći oči. Rekao je da je važno zapamtiti da vaše oči nisu samo povezane sa mozgom, već da su one zapravo mozak.

„Tokom embrionalnog razvoja oči su zapravo deo prednjeg mozga i u prvom tromesečju izlaze izvan lobanje. Dr Rajan je rekao da ako sedite kod kuće i skrolujete po telefonu ili gledate u ekran na poslu, onda imate fokusni vid.

„Vidno polje se sužava i vi se fokusirate na nešto i to aktivira simpatički nervni sistem ili odgovor na stres“, rekao je on. Objasnio je da ovo vizuelno polje možete koristiti da kontrolišete svoje reakcije na stres.

On je pojasnio da ako svoj fokusni vid prebacimo na panoramski vid i uključimo periferni vid, kao što je gledanje u nebo, to može da smanji stres. Objašnjavajući kakva logika se krije iza ovoga, on je rekao da panoramski i periferni vid aktiviraju parasimpatički nervni sistem – ostatak i odgovor na varenje – što smanjuje uzbuđenje.

Dr Karan je završio video predlažući da odvojite nekoliko minuta svakog dana da biste se „fokusirali na defokusiranje“.

U drugom video snimku, otkrio je kako možete da se oslobodite osećaja stresa kada možda ne možete da se izvučete iz neprijatne situacije, na primer, ako ste na poslu, ili ako vodite razgovor. Rekao je da i dalje možete funkcionisati u stresnoj situaciji ako se u mislima fokusirate na izdah.

„Kada se svesno fokusirate na duge, spore izdisaje i izdisanje, onda to može smiriti aktivnost simpatičkog nervnog sistema. "U svom umu pokušajte i ciljajte da izdah bude dvostruko duži od udisaja." Fizički simptomi stresa mogu uključivati glavobolje, napetost mišića, probleme sa stomakom, bol u grudima i seksualne probleme.

Bonus video:

08:33

NAJPOŽELJNIJI RADNICI GRADSKE ČISTOĆE U ESPRESO IZAZOVU ZA DAN ZALJUBLJENIH: Beograđanke načisto ODLEPILE!

(Espreso/najzena.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.