Nikad ne biste rekli, ali ovih 5 zdravih namirnica uništavaju vaše zube! (FOTO)
Foto: Profimedia

za nepoverovati

Nikad ne biste rekli, ali ovih 5 zdravih namirnica uništavaju vaše zube! (FOTO)

Slatkiši i gazirani napici su štetni za zube, ali i ovih 5 "zdravih" namirnica
Objavljeno:

Od malih nogu su nas učili šta je sve opasno jesti ako ne mislimo da nas spopadne zubobolja. Nisu nas, međutim, upozorili da ovih 5, reklo bi se uobičajenih, namirnica bi trebalo izbegavati po svaku cenu ukoliko želite zdrave zube:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

1. Mleko

Ovo se može činiti kao ozbiljna optužba. Većina dece pije mleko pre spavanja, iako postoje različita mišljenja po pitanju toga da li je mleko dobro za kosti ili ne. Međutim, nema sumnje da mleko šteti vašim zubima.

Postoji nekoliko vrsta šećera u mleku i površno pranje zuba ih neće ukloniti. Što je piće koje pijete gušće, to će se više lepiti za vaše zube. Ukoliko baš žudite za mlečnim proizvodom, možda je bolje da pojedete parče sira.

foto: Profimedia

2. Sok od pomorandže

Sve što je kiselo oštetiće vaše zube. Problem sa sokom od pomorandže je u tome što, ma koliko organski i prirodan bio, ne postoji ništa prirodno u tolikoj koncentraciji pomorandže u njemu.

Pojesti jednu pomorandžu je vrlo zdravo, ali iscediti nekoliko citrusa u čašu i popiti, sasvim je druga priča. Slično kao i sa mlekom, ovaj sok se lepi za vaše zube i ostaje tu cele noći. Mnogi ljudi misle da će pranje zuba to srediti ali, zapravo, vašim ustima je potrebno mnogo više vremena da se oporave od te količine kiseline.

foto: Reuters
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.