KAD JE OVAJ ORGAN UGROŽEN, UGROŽEN VAM JE ŽIVOT! Ako ne pazite, može da vas potpuno UNIŠTI
Jetra, Foto: Profimedia

važno

KAD JE OVAJ ORGAN UGROŽEN, UGROŽEN VAM JE ŽIVOT! Ako ne pazite, može da vas potpuno UNIŠTI

Jetra je "čistač" našeg tela i baš iz tog razloga, njoj je potrebno redovno "čišćenje", kako bi ste telo rateretili nagomilanih otrova

Objavljeno: 12:17h

Jetra je najveći organ u ljudskom telu, anatomski jednostavan, ali funkcionalno veoma složen. Nalazi se u desnom gornjem delu trbušne duplje i većim delom je zaštićena rebrima. Sastoji se od levog i desnog lobusa.

Jetra pomaže u varenju hrane, čuva energiju i distribuira je po potrebi, a važna uloga joj je i uklanjanje toksina. Ona obavlja više od 500 različitih funkcija u organizmu.

Bolesti jetre nastaju iz različitih razloga, ali sve one mogu oštetiti jetru i uticati na njenu funkciju. Poremećena funkcija jetre utiče na ceo organizam, pa je zbog toga veoma važno na vreme uočiti promene i konsultovati se sa lekarom, kako biste izbegli ozbiljnije bolesti jetre i posledice.

ČIŠĆENJE JETRE NA PRIRODAN NAČIN

Jetra je u stvari pomoćna žlezda za varenje koja proizvodi žuč. Služi za skladištenje hranljivih materija u organizmu, kao i uklanjanje odnosno neutralisanje onih štetnih. Sve što unosimo u telu prolazi kroz jetru. Ona je najvažnii metabolički organ u telu i obavlja preko 500 različitih funkcija u vašem telu.

Jetra
foto: Printscreen/Youtube/Elearnin

Nazivaju je i „laboratorijom organizma“ zbog svoje izuzetno važne uloge u metaboličkim procesima jedinke. Drugi je po veličini organ u ljudskom telu (prvi je koža).

Jetra ima izuzetnu moć regeneracije. Čak i ako se odstrani veliki deo jetre ona ipak može da se u potpunosti obnovi. Ona je u stvari jedini organ koji se može u potpunosti regenerisati.

Jetra utiče i na vašu telesnu težinu! Veoma je bitno da ona radi kao satić da ne bi došlo do nakupljanja masnog tkiva po bokovima.

ZDRAVLJE JETRE JE ZDRAVLJE CELOG ORGANIZMA

Kada jetra ne funkcioniše kako treba malo po malo dolazi do disbalansa i pojave raznih bolesti, manje i više štetnih po zdravlje.

Jetre sakuplja otrove, one koje proizvodi naše telo i one iz spoljašnje sredine (npr. pesticide, herbicidi, teški metali…). Svi toksini kroz krvotok dolaze pravo do jetre.

Dijeta za čišćenje jetre podrazumeva izbalansiranu ishranu, pomalo fizičke aktivnosti i dosta kvalitetnog sna. Odličan prirodni lek za čišćenje jetre je npr. napitak od cvekle, suvog grožđa i limuna koji jača imunitet i oslobađa ovaj vitalni organ od toksina.

SIMPTOMI KOJI NAM GOVORE DA JETRA NIJE „POD KONAC“

Jetra
foto: Printscreen Youtube / (203) Najefikasnije - Čišćenje Jetre i Bubrega i Komplet organizma! How to clean LIVER & KIDNEY 2019. - YouTube

Hroničan umor, malaksalost, neobičan žut ili siv ten…sve su to simptomi koji bi mogli da ukažu da je jetra „u problemu“. Žućkasta boja kože i beonjača ili čak bledilo mogu ukazati na probleme sa jetrom.

Ako ste primetili da vam je mokraća tamnije boje to npr. ukazuje na povišen bilirubin.

Nažalost, simptomi se često pokazuju prekasno, kada je neko oboljenje već uzelo maha. Dakle, ono što je od izuzetne važnosti jeste preventivno čišćenje jetre na prirodan način. Dakle. važno je da se nagomilani toksini na vreme izbace iz organizma.

Izbegavajte prekomernu konzumaciju alkohola! Hronični alkoholizam dovodi do formiranja ožiljnog tkiva koje dovodi do propadanja jetre.

Neuredan način živote i pre svega nezdrava ishrana mogu dovesti do slabljena jetre, što može dovesti do fibroze. Otkazivanje jetre je poslednji stadijum ovog stanja.

Šta sve negativno utiče na zdravlje jetre? Alkohol, nezdrava ishrana, virusi, uzimanje lekova, nakupljanje toksina…Sve to jetra mora da pretrpi i na vreme se oslobodi otrova koji mogu dovesti do bolesti.

Sezona praznika i slava je vreme kada je ovaj organ najviše na udaru. Alkohol i praznične đakonije su za vas zadovoljstvo, ali za vašu jetru oni su najgora noćna mora.

Zato čišćenje jetre od alkohola na prirodan način treba sprovesti odmah nakon preterivanja u iću i piću. Obavezno se prebacite na detoks režim ishrane.

Jeste li čuli za glutatoin?

Jeste li znali da se detoksikacije jetre odvija u dve faze. U prvoj fazi jetra luči enzime koji se vezuju za otvore da bi ih učinili bezbednijim jedinjenjima. Zatim tim novonastalim jedinjenjima dodaje molekule koji ih pretvaraju u jedinjenja rastvorljiva u vodi. Sve to da bi se lakše izbacili iz organizma. E upravo glutatoin je moćan antioksidans koji vezuje toksine i pomaže njihovu eliminaciju iz organizma

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.