Zašto nikad ne treba da pijete vodu tokom jela? (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

da budeš zdrav kao dren

Zašto nikad ne treba da pijete vodu tokom jela? (FOTO) (GIF)

Verovatno ste već više puta čuli da to nije dobro za vaš organizam, nemojte posle da se čudite kad stomak ili želudac počnu da vas bole
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Verovatno ste već čuli da ne bi trebalo da pijuckate vodu tokom jela, ali to nikad niste poslušali? Nutricionistkinja Robin Jokilis u knjizi ‚‚Složi se sa svojim stomakom", kaže da je ta navika štetna za vaš sistem za varenje i apsobovanje hranjivih materija u organizmu.

Siguran si da nisi lud?! 11 hirova koji znače da imate mentalni poremećaj (FOTO) (GIF)

Robin Jokilis preporučuje da se voda ne pije pola sata pre i sat vremena posle jela. Ako baš morate da je pijete u toku jela da biste lakše progutali hranu, uzimajte male gutljaje. Ali ako popijete veću količinu vode odjednom, može doći do razređivanja rezervi hlorovodonične kiseline u želudcu koja je ključna za pravilnu razgradnju hrane.

Šta se događa ako nedelju dana ne promenite posteljinu? (FOTO) (GIF)

foto: Giphy

Ispijanje vode tokom jela može učiniti više štete nego koristi. Prevelika količina tečnosti u toku jela može da prouzrokuje nadutost, probleme sa probavom i da spreči pravilno apsorbovanje hranjivih materija.

foto: Thinkstock

Idealan pH u želudcu iznosi 1 do 2 i ta količina kiselosti pomaže u razgradnji belančevina, podstiče otpuštanje enzima za varenje, pomaže u apsorbovanju vitamina kao što je B12 i na kraju rastvaranje hrane što olakšava varenje. Kada pijete vodu u tokom jela, usporavate proces i tada dolazi do nadutosti i lošeg varenja.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.