Sredite sami svoje nokte: Najbolje metode za uklanjanje GEL LAKA kod kuće
Ilustracija, Foto: Promo

nokti

Sredite sami svoje nokte: Najbolje metode za uklanjanje GEL LAKA kod kuće

Najbrži i naučinkovitiji način uklanjanja gela je sa 100 % acetonskim odstranjivačem laka (ovo se razlikuje od običnog odstranjivača laka za nokte koji je 90 % acetona i 10 % vode)

Objavljeno:

Izlivanju noktiju mesto je zauzela tehnika gel lakom koja je podjednako kvalitetna, samo manje šteti noktima.

Pomoću gel laka ne morate brinuti o tome da li će vam se lak razmazati ili uništiti, zbog čega je ovo veoma zahvalna tehnika.

Učinak traje i do nekoliko nedelja, nakon čega je potrebno uraditi korekciju u salonu.

Međutim, ako ste odlučili da uklonite gel lak, a želite da to uradite sami kod kuće, postoji dobar način za to.

Šta vam je potrebno za uklanjanje gel laka za nokte?

Najbrži i naučinkovitiji način uklanjanja gela je sa 100 % acetonskim odstranjivačem laka (ovo se razlikuje od običnog odstranjivača laka za nokte koji je 90 % acetona i 10 % vode).

Pored toga, biće vam potrebna i turpija za nokte, vata, aluminijumska folija ili plastična folija, štapići za uši i neka vrsta hidrantne kreme (ulje za zanoktice ili gusta krema za ruke).

Takođe bi bilo dobro da zaštitite podlogu na kojoj radite plastičnom folijom ili peškirom jer aceton može da ošteti nameštaj.

Nokti, Lak, Ruke, Prsten
foto: Printscreen/Youtube

Polirajte i zaštitite svaki nokat

Kod svih metoda počnite sa temeljnim poliranjem svakog nokta turpijom, kako biste uklonili gornji sloj laka. Nanesite izdašnu količinu ulja na svaku zanokticu i okolnu kožu radi zaštite (ako ga nemate, krema isto može pomoći). Zatim bi trebalo odlučiti kojom metodom ćete skinuti gel s noktiju.

Metoda nokat po nokat

Za ovaj pristup prvo povucite deset delova vate veličine nokta i isecite deset traka aluminijumske folije ili plastične folije koja će se u potpunosti obmotati oko svakog prsta. Zatim svaku vatu natopite acetonom. Stavite jedan komad vate preko svakog nokta i prekrijte ih malim trakama aluminijumske folije ili plastičnom folijom za čvršće prianjanje uz nokat.

Uklonite nakon 10 minuta. Ostatak laka trebalo bi da se oguli i lako podigne štapićem za uši ili krpicom od mikrovlakana natopljenom toplom vodom.

Metoda dvostrukog umakanja nokta

Druga opcija je da stavite posudu sa acetom na šerpu vruće i vode i da nakvasite nokte 10 minuta. To će vam uštedeti muke oko zamotavanja svakog nokta, ali morate biti strpljivi jer ruke treba da držite mirne, sa savijenim prstima i noktima okrenutim ravno prema dole.

Nokti
foto: TikTok/screenshot

Ova metoda zahteva više sredstava za uklanjanje gela, a s tim i duži kontakt kože sa acetonom. Takođe, tokom kvašenja noktiju može vam postati neugodno zbog vruće vode kojoj su izloženi nokti. Ako vam se to dogodi, izvadite šake i vatom obrišite koliko gela možete, pa operite ruke toplom vodom.

Prirodna metoda

Aceton je agresivan i može skinuti prirodna ulja sa kože, ostavljajući je isušenom i belom, pa možda treba da isprobate prirodnu metodu.

Jedan od načina na koji to možete da uradite jeste da umočite nokte u šerpu sa toplom vodom, malo soli i malo deterdženta za pranje sudova. Preporučuje se da držite nokte u toj vodi najmanje 20 minuta. Nakon toga, potrebno je vatom skinuti ostatke gela. Naravno, težina ili lakoća skidanja gela zavisi od debljine i kvaliteta gela.

Bonus video:

39:49

USIJANJE 03.11.2021.

(Espreso/24sat.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.