Kako za 5 minuta možete da se našminkate savršeno? (FOTO) (GIF) (VIDEO)
Foto: Shutterstock

VELIKE TAJNE ŠMINKANJA

Kako za 5 minuta možete da se našminkate savršeno? (FOTO) (GIF) (VIDEO)

Ako želite da vam karmin traje čitav dan morate da pripremite usne za njegovo nanošenje i uvek treba da ga birate prema tonu usana, a ne prema boji tena
Objavljeno:

3. Puder u tankom sloju

Zacementirana faca nikome nije privlacna, a višak pudera se i te kako vidi. Zato ne preterujte sa kolicinom onoga što nanosite. Ukoliko preterate i primetite da vam se vidi možete ga ukloniti suvom maramicom, tako što cete nežno prebrisati lice.

foto: Shutterstock

Uvek birajte nijansu koja je slicna vašoj prirodnoj boji tena jer ce se svetlije ili tamnije nijanse primaecivati na prelazima. Kada napuderišete lice, stavite malo pudera na vrat i blago utrljajte, da što više ujednacite boje.

foto: giphy

4. Rumenilo

Rumenilo nije obavezno, a mora biti u skladu sa bojom pudera. Ukoliko imate svetlu kožu nemojte nanositi tamna rumenila. Nikad ne nanosite rumenilo prekpo citavih obraza vec samo po krajevima. Tamnijim rumenilom cete naglasiti linije ispod obraza.

foto: giphy

5. Kreon, ajlajner

Mnoge devojke ne umeju da koriste ajlajner, pa ako niste baš vešte sa njim upotrebite kreon dok se ne izvežbate. Trudite se da vam linije budu tanje jer tako izgledaju prirodnije. Ako pogrešite skinite sve pa pocnite ispocetka, da vam linije ne bi bile predebele i da ne biste igledale kao rakun. Ako vam ostanu tackice od maskare po kapcima cetkicom nanesite malo pudera ili senke da ih prekrijete.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.