BUDITE NAJLEPŠE U VAŠIM NAJVAŽNIJIM DANIMA: Saveti profesionalne šminkerke i ideje za praznični makeup! (FOTO)
Profesionalni šminker Milica Simić, Foto: Milica Simić

spremite se za praznike

BUDITE NAJLEPŠE U VAŠIM NAJVAŽNIJIM DANIMA: Saveti profesionalne šminkerke i ideje za praznični makeup! (FOTO)

Najveća greška prilikom šminkanja je što dame pošto-poto žele da liče jedna na drugu! Gubljenjem indivudialnosti nestaje i divna čar šminkanja.

Objavljeno: 15:58h

Praznici nam stižu, i kako je to vreme okupljanja i proslava, svi želimo da zablistamo u nama važnim danima. Sastavni deo celokupnog izgleda jedne dame, svakako je i šminka.

Milica Simić je šminkerka, sa skoro decenijom iskustva uza nje, a pored toga se bavi i slikanjem. Pitali smo je za savete vezane za prazničnu šminku, kao i šta je to u trendu. Šta nam je to ona rekla, pročitajte u nastavku teksta, a ukoliko želite da vidite još saveta i trikova, predlažemo Vam da pogledate njen e-book na tu temu.

1. Šta je to što žene koje šminkaš najčešće traže za vreme praznika?

-Imam sreću da dame sa kojima radim imaju poverenje u mene i nemaju krupne zahteve što se tiče stila šminkanja. Bitno je da se postigne maksimum za tu priliku. Magija se desi kada se sretnemo, kada prepoznam njihovu trenutnu energiju i u odnosu na garderobu i frizuru se dogovorimo šta ćemo tačno istaći to veče. Nema poente da insistiram na trenutnim trendovima (npr.jakim ili tamnim bojama karmina) ako se one ne osećaju prijatno sa tim. Poenta je da šminka pripomogne ličnom doživljaju, da se nadogradi a ne maskira.

sminka
foto: Milica Simic

2. Po čemu se to praznični makeup look-ovi razlikuju?

-Svi look-ovi iz disco stila predstavljaju prvu asocijaciju na prazničnu šminku.

Šljokice, gliteri, senke jakih boja koje niste ni pipnule u onoj zaboravljenoj paleti, crveni karmin, šljokice preko karmina, ajlajner,pa čak i ajlaner u boji, i to prenaglašeno (ne mora samo sve zajedno), jer su praznici ipak jedino vreme kada smo u prilici da preterujemo i da udovoljimo sebi.

sminka
foto: Milica Simic

Iako je ova godina posebna u svakom smislu , pa i doživljaj praznika je drugačiji, predlažem da popravimo raspoloženje šminkom čak i kad ostajemo kod kuće (pogotovo u pidžami).

3. Da li se praznični trendovi menjaju iz godine u godinu, i koji su to ovogodišnji trendovi?

Kada pogledate praznične kolekcije garderobe u buticima , možete zaključiti da je stil uvek isti ali se detalji menjaju.

Tako je i u svetu šminke. Ponuda proizvoda koji vam nude veću šarenolikost boja, drugačije teksture, praktičnost pakovanja je ono što se menja svake godine, ali se sve svodi na stil “Otkači se koliko možeš” i “Udri brigu na veselje”.

Posmatrajući mogu da zaključim da svaka žena, počevši od mlađih dana pa do zrelijeg doba, sebe drugačije doživljava svake godine pa ja ne bih savetovala da pored te činjenice, robuju stilskim trendovima. Neka trajni trend bude urednost i doslednost u izvedbi tako da šminka ne izgleda nedovršeno ili preterano na licu, a najvažnije je da bude u skladu sa raspoloženjem.

4. Koje su najčešće greške koje pravimo kada radimo jaču šminku?

Najveća greška prilikom šminkanja je što dame pošto-poto žele da liče jedna na drugu! Gubljenjem indivudialnosti nestaje i divna čar šminkanja.

Što se tiče praktičnih grešaka, to su uglavnom hajlajtovanje i konturisanje nosa, eksploatacija hajlajtera kao proizvoda, prejako konturisanje lice, disbalans postignut preterivanjem u količini šminke i biranja tamnijih nijansi proizvoda za obrve ili tonova i podtonova pudera, nepoštovanje prirodne linije usana…

Opšta zabluda je da za jaču šminku treba iskoristiti tamniji puder ili da on treba da bude nanet u mnogo slojeva.

Praznični mejkap (rekla bih i mejkap za izlaske ali to je ove godine zaboravljen termin) treba da bude igra i podsećanje na šminkanje koje ste zavolele kao klinke , kada ste krišom od mame uzimale šminku.

U prednosti ste što ste sada iskusnije, pedantnije, imate svoju šminku i imate legitmno pravo da isprobate nesto što ne nosite svaki dan.

sminka
foto: Milica Simic

Usudite se da probate neki nov proizvod od koga ste bežali do sad, ili da ono što već imate iskoristite na drugačiji nacin. Sad je prilika , ionako nigde ne idemo.

Pogledajte moje predloge šminke na očima, uz koji ćete da nanesete neki svetliji karmin, sjaj sa šljokicama ili samo balzam za negu usana.

Do sledećih prilika za izlaske ,iskoristite vreme da nadogradite svoje znanje na ovoj adresi www.master-makeup.com ,( ili obradujte nekoga za Novu godinu) jednim e-book-om na temu korektivnog stila šminkanja i odabir aktuelnih proizvoda na tržištu u skladu sa potrebama svakog pojedinca.

1 / 3 Foto: Milica Simic

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.