SRPKINJE, OVO SU SVETSKI MODNI TRENDOVI ZA 2021. GODINU: Ko ih ne bude pratio... NEĆE DA BUDE DOBRO! (FOTO)
Svilena marama biće u trendu u godini koja je pred nama, Foto: Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

BUDITE U TRENDU

SRPKINJE, OVO SU SVETSKI MODNI TRENDOVI ZA 2021. GODINU: Ko ih ne bude pratio... NEĆE DA BUDE DOBRO! (FOTO)

Ovih 10 stvari obeležiće sledeću sezonu i mogu vam poslužiti kao odličan vodič za kupovinu!

Objavljeno:

Svi pokušavamo da ispratmo trendove i budemo u modi. Šta treba naglasiti u stajlingu u sledećoj sezoni, po mišljenju najpoznatijih svetskih modnih magazina, za vas smo sumirali u nastavku teksta.

Ovih 10 stvari obeležiće sledeću sezonu i mogu vam poslužiti kao odličan vodič za kupovinu!

1. Oversized blejzer

Sako koji ima postavljene naramenice i veći Vam je bar za broj, uvek će dodati posebnu cool notu Vašem stajlingu, sa dozom elegancije. Ukoliko želite da izgledate sređeno, a da deluje kao da niste provele sate ispred ogledala, ovo je pravo rešenje za Vas. Takođe, oversized sako se vrlo lako kombinuje uz sve. Možete ga nositi sa farmerkama, sa haljinom, ili sa mini šortsevima u kombinaciji sa džemperom.

Stvar o kojoj morate voditi računa prilikom izbora ove vrste sakoa jeste materijal i kroj. Od materijala trebalo bi da birate što veći procenat vune ili kašmira, i bez akrila ukoliko je to moguće. Za ovaj komad u Vašem ormaru vredno je izdvojiti veću sumu novca, zato što je to komad koji ne izlazi iz mode, možete ga nositi godinama, i koliko kvalitetan blejzer može da popravi stajling, toliko nekvalitetan i od lošeg materijala može da učini da sve to deluje vrlo jeftino.

fashion
foto: Profimedia

2. Crna maska za lice

Kako se nalazimo u periodu svetske pandemije, velika je šansa da ćemo i u narednom periodu morati da nosimo zaštitne maske za lice. Kod izbora maske, koja se slaže uz svaki stajling, prva stvar koja je važna je materijal. Birajte prirodne materijale. Druga bitna stvar je kroj koji odgovara vašem licu. S obzirom da ćemo maske i dalje nositi svakodnevno i konstantno, definitivno vredi uraditi nekoliko komada po sopstvenoj meri, kako bi nam bilo konforno da ih nosimo. Birajte oblik maske koji prati liniju oka na gore ka slepoočnicama, zato što će to Vašim očima dati mačkast izgled. Što se boje tiče: "Kada niste sigurni-birajte crno!"

fashion
foto: Profimedia

3. Svilene marame

Marame raznih dezena biće apsolutni trend sledeće sezone, i one mogu učiniti da i najobičniji stajling deluje zanimljivo. Kada kupujete maramu, birajte svilu, a što se samog dezena tiče oni mogu biti šarenoliki. Maramu možete nositi kao modni dodatak oko vrata, možete je zavezati na ručku torbe, zavezati oko glave ili zakačiti za gumicu za kosu. Dodaće Vašem izgledu notu elegancije i stilski će učiniti da stajling izgleda zanimljivo.

fashion
foto: Profimedia

4. Torbe u jarkim bojama

Sledeća sezona je tu da se krše pravila! Nosite torbu koja se razlikuje od boje vaših cipela i kaiša. Ukoliko izaberete dobru torbu, daće pečat zanimljivosti Vašrm stajlingu, i nigde nećete proći neopaženo. Što se materijala tiče, skaj NE DOLAZI U OBZIR, torba bi trebalo da bude kožna, a ukoliko se odlučite za modele koji imaju metalne ručke ili upadljive detalje na sebi, Vaš celokupan izgled delovaće vrlo smelo. Takođe, izbor ovakve torbe može upotpuniti i učiniti zanimljivim bilo koji jednostavan stajling.

Moda
foto: Profimedia

5. Ogrtači i/ili kaputi sa folklornim motivima

Direktno sa modnih revija, dolazi nam novi trend koji ima tendenciju da obeleži sledeću sezonu, i to su folklorni motivi. Vrlo zanimljivog izgleda, ovakvi kaputi ili ogrtači mogu se kombinovati sa neutralnim nijansama koje dominiraju stajlingom, ili sa crnim. Ovakav komad učiniće Vaš stajling izuzetno interesantim, svakako modernim, a za nošenje nečega ovakvog- potrebno je i malo hrabrosti. Ukoliko niste sigurni kako da kombinujete ovaj šareni komad, ili nemate iskustva u stilizovanju - potrudite se da ostatak Vašeg stajlinga bude minimalistički i nećete pogrešiti.

moda
foto: Profimedia

6. Neutralne ili tzv. nude nijanse

Neutralne boje nikada ne izlaze iz mode, i njihova najveća prednost je što se vrlo lako kombinuju i uvek izgledaju stilizovano, i Vi u njima uvek izgledate sređeno. Takođe, izbor neutralnih boja dodaje nam dozu elegancije. Savetujemo Vam da, kada kupujete skuplje stvari kao što su kaputi, kaiševi, obuća - uvek birate neutralne tonove, zato što ćete na taj način te komade moći da nosite više sezona, i da kombinujete sa više stvari.

Moda
foto: Profimedia

7. Trenerke u kompletima

Zbog pandemije i situacije u svetu, mnogi od nas su proveli dosta vremena baš kod kuće i u trenerkama, ali čak i u trenerci možete izgledati elegantno, uredno i stilizovano. Prva stvar koja je vrlo važna kod izbora trenerke u kojoj želite da izgledate "sređeno" jeste da bude u kupljena u kompletu, jer samim tim celokupan izlged dobija notu urednosti i sređenosti. Što se materijala tiče - kašmir je savršen izbor, a boje bi trebalo da budu neutralne: bež, sivo, bordo (da, bordo spada u neutralne boje!), miš plava ili krem. Ovakvi kompleti mogu se kombinovati sa dugim kaputima ili mantilima, a svilena marama zakačena na torbu ili gumicu za kosu učiniće da izgledate kao da ste upravo došle iz Pariza.

Moda
foto: Profimedia

8. Rolke

Rolke su uvek u trendu, i nose se svake godine u svakoj sezoni - razlika je samo u materijalima. Dok za zimu biramo toplije kao što je vuna, za proleće su miks pamuka i kašmira idealan izbor. Uska rolka je uvek nepogrešiv izbor, i dodaće notu seksipila Vašem stajlingu, bez pokazivanja bilo kojeg dela tela. Savršena kombinacija je sa oversized blejzerom ili širim pantalonama, a može se nositi i sa odelom, umesto košulje ili sa suknjom ili šortsem. Kod izbora ovog komada birajte neutralne boje, zato što se najlakše kombinuju i ovo spada u esencijalne komade svakog garderobera.

Moda
foto: Profimedia

9. Široke farmerke

Teksas je stvar koja večno ostaje u modi, i farmerke u svakako komad za koji vredi izdvojiti veću sumu novca. Što se ove naredne sezone tiče, u modi će biti širi modeli, "mom jeans" ili "boyfriend fit", kao i modeli sa širokim nogavicama. Ovakve pantalone izgledaće savršeno sa uskom rolkom, a detalj koji bi mogao da upotpuni vaš stajling je kožni kaiš sa većom šnalom. Kombinacija širokih farmerki i elegantnog sakoa je nešto što će Vas u svakom trenutku prikazati kao elegantnu, ali modernu i cool.

Moda
foto: Profimedia

10. Pastelne boje i cvetni print

Pastelne boje i cvetni printovi svakako nas asociraju na proleće, i ovog proleća se vraćaju na modnu scenu kroz velika vrata. Kod izbora pastelnih boja sjajna stvar je zato što se bez obzira na boju, ukoliko je nijansa pastelna - uvek slažu. To bi značilo da možete u jednoj kombinaciji nositi plavo i roze i da to ide zajedno. Naravno, pravilo kaže : NE više od 3 boje u isto vreme.

Haljine i košulje sa cvetnim motivima odišu prolećem, i nikada ne prolaze nezapaženo. Kombinujte ih sa neutralnim ili pastelnim bojama torbe, obuće i/ili sakoa, jakni, kaputa.

Moda
foto: Profimedia

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.