RUŽNO ISPADATE NA FOTKAMA A LEPI STE ISPRED OGLEDALA? Evo šta je prava istina o vašem izgledu!
Ogledalo, Foto: Profimedia

zanimljivo

RUŽNO ISPADATE NA FOTKAMA A LEPI STE ISPRED OGLEDALA? Evo šta je prava istina o vašem izgledu!

Takođe, u ogledalu se najčešće posmatramo iz istih uglova, dok fotografije nastaju iz različitih uglova iz kojih nismo navikli da vidimo sopstveni lik

Objavljeno:

Pre nego što izađete iz kuće, u odrazu ogledala izgledate dobro. Sutradan su na društvenim mrežama objavljene fotografije na kojima ste u istoj odeći, u istoj pozi, ali izgledate potpuno nepoželjno. Šta je istina? Kako ste zaista izgledali i kako su vas ljudi doživeli?

Nažalost, izgleda da fotografije pokazuju stvarnu sliku, piše Brajtsajd. Naime, kada gledamo svoj odraz u ogledalu, mi smo opušteni, u kućnoj atmosferi i ne fokusiramo se na celu sliku.

Takođe, u ogledalu se najčešće posmatramo iz istih uglova, dok fotografije nastaju iz različitih uglova iz kojih nismo navikli da vidimo sopstveni lik, pa samim tim kada nas neko fotografiše, nismo uvek u pozi u kojoj sebi izgledamo najbolje.

Svaka prostorija ima različito osvetljenje, a svako osvetljenje ima temperaturu koju ne primećujemo u odrazu ogledala, jer se naše oči privikavaju na sve uslove. S druge strane, foto-aparat beleži i sve nesavršenosti koje loše osvetljenje ume da istakne.

U odrazu ogledala najčešće vidimo „idealnu“ verziju sebe, dok fotografija pokazuje kako nas drugi vide.

Ipak, ne očajavajte – ponekad samo nije dobar dan za fotografisanje.

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.