SUVI ŠAMPON JE NOVI HIT! Ovo je uputstvo kako ga koristiti!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ovo morate da imate !

SUVI ŠAMPON JE NOVI HIT! Ovo je uputstvo kako ga koristiti!

Ova stvar je apsolutni imperativ ako imate manjak vremena!

Objavljeno:

Mnoge bi se žene složile da je život postao jednostavniji onog dana kad je proizveden prvi suvi šampon!

Uz sve svoje "talente", suvi šampon prekriva sede dlake, daje teksturu te dozvoljava da preskočimo dan pranja kose bez problema. Dodatan bonus? Kosu može prati nešto ređe što znači i kraće vreme ispod tuša, manja potrošnja vode i šampona te sušenja...

Ako ga koristite kako treba, već i sami znate koliko vam pomaže, ali ako se pitate o čemu to govorimo, moguće je da ne znate kako se pravilno koristi.

Donosimo informacije o tome što smete, a što ne raditi s ovim preparatom kako biste iskoristili sve što nudi....

ODMAKNITE OD GLAVE

Na većini suvih šampona piše da se odmakne od kose 10-ak centimetara kako bi na kosu došao u obliku finog praha a ne tečnosti. Pravilan je način korištenja tako da ga nanesete na željeno mesto te ostavite dve minute da deluje - upije masnoće. Stilist za kosu Patrick Wilson, kaže da je optimalna udaljenost držanja spreja oko 10 cm od glave. “Ako ga držite bliže, može postati prekoncentrisan prah što nikako neće izgledati dobro na glavi" izjavio je.

Seda kosa, punđa, ružičasti pramenovi... Trendovi koje vredi isprobati (ako ste dovoljno hrabri)

OBAVEZNO POČEŠLJAJTE

Nanesite i ostavite da deluje i to je to? Naravno da ne. "Ako koristite suhi šampon uglavnom za masno teme, rasčešljajte kosu četkom kako biste maknuli višak sa temena." savetuje Wilson. No ako ga koriste za teksturu i volumen može biti odlična podloga za frizure.

NE KORISTITE SVAKODNEVNO

Teme, kao i ostatak kože, treba čišćenje, a lekar dodaje "Da li biste slagali slojeve šminke po licu bez da ga nekoliko dana i očistite. Savetujem da se ovaj preprarat koristi maksimalno dva dana za redom" Iako je suhi šampon namenjen za lakše održavanje frizure, nikada neće zameniti pranje kose pravim šamponom.

POJAČAJTE UTISAK FENOM

Ovo je jedan od najboljih trikova sa suvim šamponom a otkrio ga je slavni frizer Daniel Martin. Dakle, kad nanosite šampon pomozite si fenom tako da se višak sa temena rasporedi i po ostatku kose. Tako ga nećete morati raspršivati po dužini ali ćete uživati u volumenu.

NE NANOSITE GA SAMO NA TEME

Velike su šanse da i vi prskate samo vidljivi dio temena na razdjeljku ali to je pogrešno. Kosa se treba rasporediti na barem 2 dela te se naneti na koren između njih. Ovo će dati više volumena i dobro "oponašati" tek opranu kosu!

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Ordinacija.večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.