NAJBOLJI TRIK DA PATIKE IZGLEDAJU KAO NOVE: Ukoliko su ISPUCALE, postoji način da se nabori UKLONE!
Možete da spasite stare patike!, Foto: Profimedia

korisno

NAJBOLJI TRIK DA PATIKE IZGLEDAJU KAO NOVE: Ukoliko su ISPUCALE, postoji način da se nabori UKLONE!

S vremenom nabori ostanu trajno vidljivi čak i ispucali s čime sigurno nisi oduševljena

Objavljeno:

Naravno da bismo svi želeli da nam nove patike što duže izgledaju kao nove.

Ali, na žalost ne postoji način da sprečiš da s gornje strane blizu vrha, tačnije tamo gde se patika prirodno savija dok hodamo ne stvore ružni, ispucani nabori.

Šteta, jer patike više neće izgledati tako lepo. Kako od patika ne odustajemo ni zimi, veseli nas što postoji jednostavan način koji bi mogao pomoći da izravnaš, odnosno ispeglaš ove nabore. Pa će patike ponovno izgledati kao nove ili barem bolje očuvane.

Kako nastaju ovi nabori? Odgovor je vrlo jednostavan i logičan. Materijal od kojih je većina patika napravljena je prilično krut i nefleksibilan. Što znači kad kreneš hodati u svojim novim i divno glatkim patikama iz prodavnice materijal, koža ili imitacija kože, mora se prilagoditi pokretu tvojih stopala.

foto: Screenshot

Svaki puta kad malo odigneš petu i težinu preneseš na prste, materijal se na tom mestu presavije i nabora. S vremenom nabori ostanu trajno vidljivi čak i ispucali s čime sigurno nisi oduševljena.

Srećom, evo trika kako da popraviš (ili tačnije, izgladiš) stvar. Šta ti sve treba?

Pa, osim tvojih starih patika trebaju ti čarape, komad pamučne tkanine, pegla za veš i vruća voda. Prvo, naguraj u vrh patika čarape, nekoliko njih (ili neku drugu tkaninu, novinski papir...). Treba ih tako čvrsto nagurati unutra da se nabori na patikama izravnaju.

Provera: kad prstom spolja pritisneš patike ne daju se stisnuti. Zatim uzmi još jednu čarapu ili neku drugu pamučnu tkaninu, natopi je vrućom vodom, no ne tako da sve curi iz nje. Vlažnu čarapu stavi preko nabora na patici pa pažljivo zagrejanom peglom prelazi preko čarape. Nemoj predugo pritiskati da ne spališ patiku; podigni pegli svako toliko da se malo ohladi i da vidiš kako posao napreduje. Peglaj dok se nabori potpuno ne izravnaju. Zadovoljna?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Miss7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.