NAJEFIKASNIJA METODA DA PRIKRIJETE IZRASTAK: Ovo će vam pomoći ako niste stigle da se ofarbate!
Naučite da prikrijete izrastak, Foto: Profimedia

korisno

NAJEFIKASNIJA METODA DA PRIKRIJETE IZRASTAK: Ovo će vam pomoći ako niste stigle da se ofarbate!

Postoje dva trika, zavisno od toga je li kosa svetlija ili tamnija

Objavljeno:

Otprilike dve nedelje nakon farbanja kose pojavljuje se izrastak.

Ipak bilo bi previše štetno za kosu, a i za kućni budžet, opet posegnuti za farbom. I šta uraditi da se izrastak ne vidi?

Postoje dva trika, zavisno od toga je li kosa svetlija ili tamnija, koji pomažu da izrastak ne dolazi toliko do izražaja, odnosno - zakamufliraju ga.

Svetliji izrastak

Ako vam je kosa ofarbana u nijansu tamniju od prirodne, tad pomaže senka za oči što sličnije prirodnoj boji kose. Nanesite ga širom četkicom na izrastako i privremeno se neće toliko videti.

foto: Profimedia

Tamniji izrastak

Ukoliko ste ofarbali kosu u nijansu svetliju od prirodne, tad posegnite za šamponom za suvo pranje ili dečjim puderom. Jedno ili drugo posipajte po izrastu i protrljajte prstima ili nanesite širom četkicom, npr. onom za rumenilo. Na kraju napravite frizuru kako ste planirali.

Još nekoliko saveta

U prodavnicama postoje i posebni preparati za prikrivanje izrasta, a nalikuju maskari za trepavice. Proizvode ih u nekoliko boja, a prikrivaju izrast od pranja do pranja kose. Takođe preliv za kosu dobar je izbor za sakrivanje izrasta između farbanja, a osim toga će i osvežiti postojeću boju.

Inače, želite li da boja na kosi potraje duže, izbegavajte pranje kose u vrućoj vodi, jer što je hladnija, bolja je za dugovečnost boje. Nekoliko dana pre farbanja, kosu ne perite jer prirodna ulja unutar vlasi pomažu da se bolje uhvati. Takođe, suzdržite se od pranja kose nekoliko dana nakon farbanja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.