LAK NA NOKTIMA IMA TAČAN ROK TRAJANJA! Ako ga ne skinete posle OVOG DANA, može da postane OPASAN!
Pročitajte savete za savšen manikir, Foto: EPA/Javier Lizon

brinite o sebi

LAK NA NOKTIMA IMA TAČAN ROK TRAJANJA! Ako ga ne skinete posle OVOG DANA, može da postane OPASAN!

Ovo su najbolji saveti za manikir

Objavljeno:

Za savršen izgled noktiju nikad ne preskačite bazu za lak i piling koji možete lako pripremiti i u vlastitoj kuhinji.

Pre lakiranja dobro očistite nokte od masnoća, a omiljenu nijansu laka uvek nanesite u dva tanka sloja.

Lak ima svoj “vek trajanja” na noktima. Odstranite ga nakon otprilike pet dana jer kad se jednom počne guliti istovremeno skida i površinski sloj nokta.

Korak koji se najčešće preskače pri kućnom manikiru, a uveliko utiče na konačni rezultat - skidanje je masnoće (od ulja ili kreme) komadićem vate i acetonom pre lakiranja.

Zato se nemojte čuditi ako manikir ne ispadne baš kako ste očekivali.

foto: Profimedia

Izbegavajte lakiranje noktiju ako niste pre naneli bazu jer se tako isušuje njegova površina, a s vremenom se mogu pojaviti i ružne tamne ili žute mrlje. Nanesite je na čiste i suve nokte, pustite da se osuši pee nego nanesete lak.

Bazni lak zaglađuje površinu nokta, prekriva nepravilnosti, ali i pridonosi njihovu jačanju jer podstiče stvaranje keratina od kojeg je nokat građen.

Borbu s kožicom oko noktiju možete započeti već pri jutarnjem tuširanju. Omekšanu vrućom vodom, kožicu lagano gurnite frotirskom krpicom. Nakon tuširanja, nanesite ulje, pustite da odstoji nekoliko minuta i zatim ga umasirajte. Ulje se bolje upija od kreme.

Piling iz kućne radinosti

Vaše ruke zaslužuju piling jednako kao vaše lice ili telo. Pomešajte malo meda, nekoliko kapi limunova soka i kašičicu morske soli pa ih čvrsto masirajte nekoliko minuta. Potom nanesite obilan sloj masnije kreme. Hidrataciju uvek “odradite” pre lakiranja, kako vam se ne bi dogodilo da pokvarite tek nalakirane nokte.

Lak se nanosi u dva tanka sloja, a svaki u tri kratka i jednaka precizna poteza. Nakon prvog sloja pričekajte dva minuta da se osuši. Završite slojem nadlaka koji štiti boju te noktima daje zdrav sjaj. Vrhove koji su najpre na udaru možete takođe premazati slojem bezbojnog laka za još više zaštite.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.