STAVILA JE LIST KUPUSA NA LICE, POSLE 15 MINUTA PRIMETILA JE NEŠTO SJAJNO! Ovo povrće savršeno je za SUVU KOŽU
Kupus je odličan za kožu, Foto: Espreso.co.rs

PRIRODNA MASKA

STAVILA JE LIST KUPUSA NA LICE, POSLE 15 MINUTA PRIMETILA JE NEŠTO SJAJNO! Ovo povrće savršeno je za SUVU KOŽU

Opšte je poznato da je kupus prepun vitamina C, beta-karotena, kalijuma, gvožđa, magnezijuma, sumpora i bakra...

Objavljeno:

Kiseli kupus je prepun vitamina i minerala, ali priznajte da vam nikada ne bi palo na pamet da njegov ceo list stavite na lice.

Opšte je poznato da je kupus prepun vitamina C, beta-karotena, kalijuma, gvožđa, magnezijuma, sumpora i bakra.

Kiseljenjem svi ovi vitamini i minerali dolaze još više do izražaja jer se lakše apsorbuju. Zbog toga je važno unositi ovu namirnicu jer deluje kao pojačivač za imuni sistem, ali i kao antioksidaks.

To je upravo dokazala dama kojoj nije bilo strano da na svoje lice stavi list kiselog kupusa i da tako uradi svojevrsnu detoksikaciju kože. Maska od liske kiselog kupusa hrani vaše lice važnim nutrijentima, pa ono postaje elastičnije, mekše i glatkije.

foto: Printscreen

Kako da napravite ovu masku?

Izdvojte list kiselog kupusa i malo ga properite. Bilo bi dobro da je izlomite na mestima gde su koren i žile, kako bi minerali lakše došli do vaše kože, a u ovim delovima ih ima najviše.

Postaviti list na suvu, prethodno opranu kožu i držite je tako 10-15 minuta. Najlakše će vam biti ukoliko ste u ležećem položaju. Posle ovog vremena, skinite list i primetićete kako je ona veoma topla.

To je znak da su se pore kože raširile i da je krvotok pojačan. Sve to je odličan znak jer je na taj način koža maksimalno nahranjena nutrijentima iz ove zimske namirnice. Umijte lice mlakom vodom i blago ga osušite.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Zenski kutak)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.