NAPRAVLJENE SU PATIKE SA SVETOM VODICOM U ĐONOVIMA: Cena baš i nije hrišćanska! (FOTO)
Isisove patike, Foto: Screenshot

e svašta!

NAPRAVLJENE SU PATIKE SA SVETOM VODICOM U ĐONOVIMA: Cena baš i nije hrišćanska! (FOTO)

Dizajn patika je rađen po uzoru na popularni AirMax, ali je providan deo đona ispunjen vodom iz reke Jordan

Objavljeno:

Američka kompanija osmislila je kreativno rešenje za vernike koji žele da im i obuća govori koliko su posvećeni veri - patike ispunjene svetom vodicom koju je blagoslovio sveštenik.

Ako želite da hodate po osveštanoj vodi spremite 3.000 dolara (320.000 dinara). Patike koje nose naziv ‘Jesus shoes’ (‘Isusove patike’) kompanije MSCHF iz Bruklina rasprodate su dok si rekao "amin".

Dizajn patika je rađen po uzoru na popularni AirMax, ali je providan deo đona ispunjen vodom iz reke Jordan koja je obojena plavom bojom kako bi se još više istakao svetovni aspekt obuće. Postoji još nekoliko verskih elemenata na njima - citati iz Biblije i crvene kapljice koje simbolizuju Isusovu krv na jeziku patika. Sve je upotpunjeno zlatnim krstom koji je razapet na pertlama patika.

foto: Screenshot

Na zvaničnoj strani kompanije patike se reklamiraju pod sloganom: 'Isusove cipele. Hodajte po vodi!'

Kako je rekao vlasnik kompanije i jedan od kreatora patika za "New York Post", ideja je bila da se istakne apsurdnost spajanja stvari koje su nespojive. Danijel Grinberg je objasnio da su tražili najbizarnije i najsmješnije ideje o kombinovanju kulturnih i verskih elemenata, pa su došli na ideju "kako bi bilo surađivati sa Isusom Hristom’.

"Isusove patike" izazvale su oprečne i burne rekacije na društvenim mrežama. Patike su nazvane bogohuljenjem, a sa druge strane ideja o patikama sina božijeg izmamila je smeh pojedinim korisnicima Tvitera i Fejsbuka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/zena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.