FRANCUSKA MODNA KRALJICA SAVETUJE: Izgradite svoj stil pomoću 8 fantastičnih saveta!
Karin Rojtfeld, Foto: AP

BIVŠA UREDNICA VOGA

FRANCUSKA MODNA KRALJICA SAVETUJE: Izgradite svoj stil pomoću 8 fantastičnih saveta!

Kao modni uzor mnogim damama na svetu, dala je smernice kako da pronađete svoj stil

Objavljeno: 06.09.2019. 13:11h
  • 1

Karin Rojtfeld je svakako jedna od najbolje stilizovanih žena u svetu mode, i bivša urednica francuskog izdanja magazine Vog.

Kao modni uzor mnogim damama na svetu, dala je smernice kako da pronađete svoj stil, i budete uvek dobro obučene.

1.Ignorišite trendnove

Ako postoji neki modni detalj koji je trenutno popularan, a vi ga ne volite, nemojte ga ni kupovati. Nije bitno što je sad u trendu. Ako kupite pantalone koje na sebi imaju uzorke cveća, taj trend će proći I vi ćete opet morati kupovati pantalone. Zato kupujte klasiku. Ona nikad ne izlazi iz mode.

2. Uvek u ormaru imajte crnu suknju, i to ne jednu nego više

Crna suknja je temelj svih kombinacija. U ormaru imam zaista mnogo crnih suknji, koje kombinujem na mnogo načina. Nekada sam i nosila lude I šarene stvari, ali kada sam postala baka, tako sam htela i izgledati.3. Nemojte kopirati kombinacije sa modnih pisti

Nemojte nikada kupovati puno brendiranih stvari, svi ćete lilčiti jedni na druge, i to će vam brzo dosaditi. Radije kupujte po svom nahođenju i sami osmišljavajte kombinacije.

4. Staru odeću ne bacajte – prekrojite je

Prekrajanje stare odeće je zabavno, jer toj staroj odeći dajete novi život. Od širokog možete praviti usko, od dugog kraće, i još mnogo toga. Ako to ne znate sami, odnesite krojačici i kažite joj svoje ideje.

5. Ako dobro poznajete svoje telo znaćete šta da obučete

Ja svoj stil gradim prema proporcijama svog tela. Kada god sam nešto kupila nisam u potpunosti bila zadovoljna, dok nisam bolje upoznala svojeijelo. Npr, ako ste niski, neće vam dobro stajati široke pantalone, i na njih nećete trošiti novac, nego na pantalone koje laskaju vašoj figuri.

6. Kombinujte mušku i žensku odeću

Iz muškog ormara možete uzeti kožnu jaknu i kombinovati je sa svojom svilenom košuljom. Takođe, moete uzeti mušku jelu košulju i kombinovati je sa svojim sakoom I džinsom.

7. Kad ne znate šta biste obukli, obucite nešto što vam je najudobnije

Sve žene ponekad otvore ormar i kažu da nemaju šta da obuku. Dugo gledamo i biramo šta ćemo, i na kraju se vratimo onome u čemu se najbolje osećamo, naročito onda kada se osećamo umorno i neraspoloženo.

8. Ne kupujte uzalud preskupu odeću

Ne rizikujte sa skupom odećom, radije uvek uzmite klasiku, ili jeftinu trendi odeću. Moglo bi vam se desiti da potrošite novac na skupu odeću koju nosite veoma retko, ili čak nikad, pa zašto onda rizikovati.

bonus video:

(Espreso.rs/infpult.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media