CEO ŽIVOT POGREŠNO NANOSITE PARFEM: Ovo je jedini pravi način da mirišete tokom DANA!
Parfemi, Foto: Shutterstock

da li ste znali?

CEO ŽIVOT POGREŠNO NANOSITE PARFEM: Ovo je jedini pravi način da mirišete tokom DANA!

Velika pakovanja (militraža) možda su praktična, ako često koristite parfem

Objavljeno:

Nanošenje parfema mnogima se čini kao najjednostavnija stvar na svetu, ali ako želite da iskoristite pun potencijal svog omiljenog mirisa postoji caka kako da vaša omiljena mirisna nota vas prati ceo dan.

Ukoliko uvedete sledeće stavke u dnevnu rutinu parfem će na vašoj koži trajati duže i mirisati još bolje.

Parfem ne treba utrljavati

Nakon što parfem nanesete na kožu, vrat, iza ušiju ili najčešće na zglobove ruke, ne treba ga utrljavati. Ovo je jedna od najčešćih navika ljudi koji koriste parfem. Naime, trljanjem se koža zagreva, pa se stvaraju njeni prirodni mirisi i enzimi koji mogu promeniti efekat parfema. Dakle, samo prsnite i bez trljanja.

Nanesi ga nakon kupanja

Parfem je najbolje naneti na čistu i hidriranu kožu, jer će ga ona duže zadržati. Treba ga uvek staviti na područja kože koja nećete prekrivati odećom.

Ne menjajte mesto na kojem čuvate parfem

Promena temperature na kojoj se parfem čuva može da promeni njegovu hemijsku strukturu. Na tan način nastaju hemijske reakcije koje mu skraćuju rok trajanja. Na primer, kupatilo i najbolje mesto za njegovo čuvanje. jer se u njoj temperatura najviše i najčešće menja. Idealno bi ga bilo čuvati na tamnom mestu i na sobnoj temperaturi.

Ne kupujte velika pakovanja

Velika pakovanja (militraža) možda su praktična, ako često koristite parfem, ali bolji izbor su manja pakovanja. U njima će parfem ostati nepromenjen hemijski dovoljno dugo jer posle tri meseca parfem gubi na svom intezitetu i kvalitetu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/zena.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.