KAKO DA UVEK DOBRO ISPADNETE NA FOTOGRAFIJI? Otkriveni KLJUČNI TRIKOVI za svaki oblik lica! (FOTO)
Trikovi za dobru fotku, Foto: Instagram

trikovi za svako lice

KAKO DA UVEK DOBRO ISPADNETE NA FOTOGRAFIJI? Otkriveni KLJUČNI TRIKOVI za svaki oblik lica! (FOTO)

Ključ dobre fotografije je u pozi koja naglašava vaše atribute

Objavljeno: 18:40h

Džon Godvin, poznati fotograf zvezda, podelio je tajne svog zanata kako bi sve žene, bez obzira na oblik lica, uvek lepo izgledale na fotografijama.

- Ključ dobre fotografije je u pozi koja naglašava vaše atribute. Naučite pravu pozu za svoj oblik lica, bilo da je kvadratno, ovalno, srcoliko ili okruglo. Na taj način ćete se uvek ponositi svojim fotografijama, a nećete zavisiti od šminke ili filtera - objašnjava Godvin.

- Prvo bi trebalo da otkrijete svoju 'najbolju' stranu - to je nešto čega su sve poznate osobe i modeli svesni. Svako od nas ima jednu stranu koja izgleda bolje od druge. Da biste pronašli svoju 'dobru stranu', jednostavno okrenite lice malo ulevo i snimite fotografiju, a zatim ponovite dok gledate udesno. Ona strana koja izgleda bolje bi trebalo da bude najbliže kameri - kaže Godvin za Daily Mail.

Druga bitna stvar je osvetljenje.

- Kad svetlost obasja vaše lice, dobijena slika će uvek biti laskava, budući da svetlost izglađuje problematična područja poput bora. Meko svetlo koje dolazi iz pravca fotoaparata je najbolje, zato neka fotograf stoji između vas i sunca ili glavnog izvora svetlosti - dodaje.

Kvadratno lice - Trik je u naglašavanju krivina

Kvadratno lice
Kvadratno lice foto: Instagram

Jeste li to vi? Čelo, jagodice i vilica su otprilike jednake širine, a lice vam nije duže od ukupne širine lica.

Nemojte: Pozirati okrenuti prema kameri, pogotovo sa spuštenom bradom jer će to naglasiti kvadratni oblik lica.

Napravite sledeće: Smanjite 'kvadratnost' svoje poze - ne samo u licu, već i telom. Lagano se zaokrenite prema svojoj boljoj strani i par centimetara spustite glavu kako bi se oblik glave činio dijamantnim. Pod ovim uglom osmeh će podići obraze što će licu dati laganu zakrivljenost.

Srcoliko lice - Okrenite se prema kameri

Srcasto lice
Srcasto lice foto: Instagram

Jeste li to vi? Imate špičastu bradu i čelo vam je najširi deo lica.

Nemojte: Okretanje u stranu i spuštanje glave će zamagliti bradu i dati dojam slabe brade. Ljudi sa srcolikim oblikom lica su jedini koji bi trebalo da se fotografišu okrenuti direktno prema kameri jer će tako najviše naglasiti svoje crte lica.

Napravite sledeće: Nasmejte se, to vam podiže obraze. Glavu lagano zabacite unatrag i gledajte ravno u fotoaparat. Tako ćete naglasiti lepo definisanu vilicu.

Ovalno lice - Nagnite glavu unatrag

Ovalno lice
Ovalno lice foto: Instagram

Jeste li to vi? Širina čela, jagodica i brade je jednaka, a lice vam je izduženo.

Nemojte: Ne gledajte direktno u fotoaparat i ne spuštajte glavu jer će tako u prvi plan doći čelo, koje će se još vizuelno povećati. Spuštanjem brade samo ćete produžiti već duguljasto lice - savjetuje Godvin.

Napravite sledeće: Lagano zaokrenite celo telo, a s njim i glavu, na svoju 'dobru stranu' te podignite bradu kako bi inače duguljasto lice 'zaokružili'. Nagnite glavu malo u stranu kako bi vam se brada usmerila prema fotoaparatu.

- U ovoj pozi čini se kao da je brada bolje definisana, a čelo se optički skrati - objašnjava Godvin.

Okruglo lice - Spustite bradu

Okruglo lice
Okruglo lice foto: Instagram

Jeste li to vi? Jagodice su vam šire od čela i brade, a čeljust nikako nije naglašena. Lice vam je jednako široko koliko i dugo.

Nemojte: Okruglo lice može postati plosnato ako ste licem i tijelom okrenuti direktno prema fotografu.

Napravite sledeće: Okrenite lagano telo na 'bolju stranu' i na istu stranu lagano nagnite glavu. Široki osmeh će dodati volumen obrazima, koji će ispupčeni razbiti okruglu liniju lica.

BONUS VIDEO: NAŠLI SMO IZLAZ IZ LAVIRINTA: Pored tunela, prestonica dobila rasvetu u obliku lavirinta!

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.