OVAKO IZGLEDA STOMAK KADA SE PORODI NEKO KO NOSI TROJKE: Marijine fotografije na Instagramu SVI žele da vide (FOTO)
Marija Nordo Jorštad, Foto: Printscreen/Instagram/triplets_of_copenhagen

POSTALA HIT U SVETU

OVAKO IZGLEDA STOMAK KADA SE PORODI NEKO KO NOSI TROJKE: Marijine fotografije na Instagramu SVI žele da vide (FOTO)

Njene poslednje objave, na kojima je pokazala kako izgleda samo četiri nedelje nakon porođaja, komentarisalo je nekoliko stotina, a lajkovalo čak 25.000 ljudi

Objavljeno:

Norvežanka Marija Nordo Jorštad je svoju trudnoću dokumentovala fotografijama od početka do kraja, a delila ih je na Instagramu kako bi i druge žene vide kako stvarno izgleda stomak s tri bebe. Blogerka, koja je postala hit jer je preko Instagrama svima pokazala fotografije svog ogromnog stomaka u trudnoći s trojkama, fanove je oduševila postavljajući fotografije koje pokazuju kako izgleda nakon porođaja.

Norvežanka s danskim adresom, inače producentkinja dokumentarnih filmova, je pod imenom "Trojke Kopenhagena" preko društvene mreže javnost upoznala sa svojim bebama Ibenom, Filipom i Agnes, a fotografijama je hrabro pokazala kako izgleda post-trudnički stomak nakon što su u njemu devet meseci rasla tri života.

Marija, koja nakon rođenja trojki ima četvero dece, je bez imalo srama progovorila o tabuu i pokazala svoje telo nakon porođaja, pa je na Instagramu delila fotografije koje beleže faze njenog oporavka.

- Još tokom trudnoće, dok sam svakog meseca beležila rast stomaka, znala sam da ću i nakon porođaja nastaviti da obaveštavam sve zainteresirane žene o svom oporavku i o tome koliko telu treba da se vrati u normalno stanje. Mislim da je, s obzirom na to da nema toliko mnogo trudnoća s tri bebe, važno pokazati i tu drugu stranu majčinstva, onu ružniju kojoj se sigurno ni jedna buduća mama ne raduje - rekla je nakon porođajaa za "Femail magazin".

Dodala je i da danas izgled nakon porođaja, ne bi više trebalo da bude tabu, ali ipak samo mali broj žena odluči da javno pokaže stomak, koji nekima predstavlja veliki problem. Ipak su, priča Marija, stvari počele da se menjaju na bolje pre nekoliko godina, pogotovo nakon "Me Too" i "Time's up" pokreta kad su žene gotovo preko noći odlučile da je došlo vreme da progovore o svemu što muči ženski rod, a što je do nedavno bilo tabu ili barem nešto "o čemu je bolje ne pričati javno."

Ova producentkinja ne krije svoje oduševljenje što živi u doba interneta i socijalnih platformi za koje smatra da otvaraju idealan prostor za deljenje i razmenu iskustava o kojima se previše ne govori, a koja neposredno zanimaju na hiljade žena, bez obzira u kojem delu sveta žive.

- I 40 dana nakon porođaja mi je stomak prilično velik što nisam ni sama očekivala. Jako se sporo smanjuje, trebaće vremena da se vrati u normalu - kaže novopečena mama trojki i dodaje da joj je zanimljivo da je to stvarnost s kojom se nakon porođaja mnoge žene moraju suočiti. Ipak, dodaje, nećete nigde naći takve fotografije.

Brojne su žene, majke i one koje to že e da postanu, zahvalile ovoj Norvežanki, a o tome koliko žene žele da znaju kako će izgledati nakon porođaja i u poodmakloj trudnoći, pogotovo višestrukoj, najbolje govori činjenica da je Mariji broj pratilaca na Instagramu s četiri hiljade koliko je imala, porastao na neverovatnih 200.000 nakon što je objavila fotografiju svog tela u 34. nedelji trudnoće.

Njene poslednje objave, na kojima je pokazala kako izgleda samo četiri nedelje nakon porođaja, komentarisalo je nekoliko stotina, a lajkovalo čak 25.000 ljudi. Mnoge žene su joj zahvalile na tome što se usudila da pokaže realnu sliku ženskog tela nakon što je "obavilo" svoju biološku funkciju.

- Hvala ti na ovome jer živimo u 'fejk' svetu gde doza realnosti dođe kao šok, pozitivan ili negativan nije važno, ali nužno potreban šok. Prelepa si bila pre i prelepa si sada - jedan je od komentara na Instagramu.

Pre nego je ostala trudna s trojkama, kaže Marija, nije poznavala ni jednu ženu s tim iskustvom. Zato je odlučila da dokumentuje svaki trenutak tog iskustva i tako svojoj deci ostaviti lepu uspomenu, i olakša majkama koje prolaze kroz slično ili isto iskustvo višestruke trudnoće i promena kroz koje telo prolazi tada, ali i dugo nakon toga.

Naime, u Danskoj godišnje manje od deset žena nosi trojke, a na Marijine postove su odgovorile majke trojki iz celog sveta s kojima se povezala pa danas putem društvenih mreža razmenjuju iskustva. To joj, kaže, daje nadu da će još žena pokazati pravu sliku sebe i svog tela nakon porođaja. Odlučila je da i dalje nastavi sa pokazivanjem svog oporavka i istrajna je u nameri da vrati telo u normalu.

- Nakon prvog porođajaa sam odmah vratila svoju liniju. Sada je to naravno teže pa jedva čekam da priroda i vežbanje odrade svoj deo posla da više ne moram da nosim glomaznu trudničku odeću - kaže blogerka koja se raduje svim izazovima koje donosi četverostruko majčinstvo.

BONUS VIDEO: MAMA, MEDE SU NA MOJOJ LJULJI! Upali u dvorište, pa se ne skidaju sa igračke! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.