NE BISTE MOGLI NI DA PRETPOSTAVITE: Evo kada je nastala MINI SUKNJA!
Mini suknja, Foto: Profimedia

MUŠKARCI JE OBOŽAVAJU

NE BISTE MOGLI NI DA PRETPOSTAVITE: Evo kada je nastala MINI SUKNJA!


Mnogo muškaraca širom sveta smatra ovaj pronalazak najvećim u istoriji ženstvenosti

Objavljeno:

Još posle Prvog svetskog rata donji rubovi suknji počeli su da se podižu i nose nešto iznad kolena. Nakon Drugog svetskog rata rubovi su se spustili ispod kolena, a žene su bile gotovo uniformisane i zatvorene, noseći dugačku odeću.

Tek šezdesetih godina 20. veka (lude šezdesete) donji rubovi su podignuti pri vrhu butina i nastala je mini suknja. Većina muškaraca obožava ovaj komad garderobe na ženama.

Pre toga u Britaniji je bila pobuna mladih zbog bezbojnog konzervativizma nametnutog racionalizacijom. Za pronalazače mini suknje postoji dilema oko nekoliko ljudi: prva je londonska kreatorka Meri Kvant, koja je doprinela da se učini popularnom širom sveta, engleski dizajner Džon Bejts, američka Helen Rouz, ali i francuz Andre Kurež.

Vremenom su mini suknje postajale sve kraće i kraće, po mnogima su prevazilazile pristojnu dužinu, ali kad su se jednom pojavile, zauvek su ostale moderne i prihvata ih svaka generacija. Negde u isto vreme prvi put su se pojavile i hula-hop čarape. Mnogo muškaraca širom sveta smatra ovaj pronalazak najvećim u istoriji ženstvenosti.

BONUS VIDEO: ESPRESO TVITER: Snežana Dakić

(Espreso.co.rs/Era-srbija.blogspot.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.