One odišu LEPOTOM I ŠARMOM, a nemaju SILIKONE I TONE ŠMINKE: Ovo su zlatna pravila NEODOLJIVIH PARIŽANKI!
Ne morate biti Francuskinja da biste bili Parižanka, Foto: Profimedia

NAJBOLJI SAVETI

One odišu LEPOTOM I ŠARMOM, a nemaju SILIKONE I TONE ŠMINKE: Ovo su zlatna pravila NEODOLJIVIH PARIŽANKI!

Kad je reč o otkrivanju, sledite zlatno pravilo: manje je definitivno više

Objavljeno:

Parižanka zadržava male nesavršenosti, drži se pravila ‘manje je više’ i ima komad odeće koji je čini snažnom. Uvek se oseća samouvereno i spemna je za 'akciju'.

Ne morate biti Francuskinja da biste bili Parižanka. Parižanka može biti rođena bilo gde - ne određuje je njeno poreklo, nego životni stil, tvrde autorke

bestselera “Kako biti Parižanka gde god da si”.

Milioni žena žele biti kao Parižanke koje se od davnina smatraju ikonama stila.

No neke od najpoznatijih Parižanki, poput Marije Antoanete i Džozefin Bejker, uopšte nisu bile Parižanke. Biti Parižanka može biti svatko ko usvoji njihov životni stil, pišu četiri autorke, Parižanke Sofi Mas, Odri Divan, Karolin de Maigret i Ane Berest, koje su izgradile uspešne karijere u svetu mode, filma, muzike i izdavaštva.

- Parižanka zadržava svoje male nesavršenosti, poput lagano iskrivljenog zuba i istaknutih obrva, čak ih i njeguje, jer to su znakovi određene snage karaktera i dopuštaju joj da se oseća lepo bez savršenstva. Biti Parižanka znači biti svesna svojih nesavršenosti, a svejedno biti ponosna na njih - tvrde autorke koje zagovaraju opuštenost. Frizura Parižanke ne mora biti savršena, nego prirodna. Zaspite li s vlažnom kosom, dobićete zanimljiviji oblik kad se probudite, tvrde.

Kožu lica tretirajte kao slikarsko platno
Kožu lica tretirajte kao slikarsko platno foto: Profimedia

- Uživajte u licu koje imate danas. To je ono koje ćete poželeti za deset godina - podsećaju autorke. Savetuju da kožu lica tretirate kao slikarsko platno. Neka vaš ten uvijek sija. Počnite šminkanje s hidratacijom kože pa prekrijte korektorom nepravilnosti, podočnjake i bubuljice. Budite velikodušni s maskarom na gornjim i donjim trepavicama kako biste naglasili oči i zamaskirali podočnjake. Za nokte je najbolje da su kratki i čisti, ponekad nalakirani, ali ne uvek, pišu autorke.

- Mladolik izgled je samo prolazna iluzija - pre svega je važno da se potrudite da postanete najbolja moguća verzija sebe, spolja i iznutra, u bilo kojim godinama - tvrde autorke.

Kad je reč o otkrivanju, sledite zlatno pravilo: manje je definitivno više, savetuju.

- Seksepil je dovoljno pokazati komadima poput suknje koja se lagano podigne kad sedite u kafiću ili majicom u kojoj se grudi tek lagano naziru kad se sagnete da podignete torbu. Niste rob kulta savršenog tela pa naučite kako najbolje da iskoristite ono što vam je priroda dala. Ako niste zadovoljni zadnjicom, istaknite grudi ili deo tela koji volite - savetuju autorke. Podsećaju da ne morate potrošiti celu platu na svoj ormar ili nositi uvek dizajnerske brendove. Najvažnije je da imae jedan komad odeće – onaj koji nosite kad treba da se osećate snažno.

Kad je reč o otkrivanju, sledite zlatno pravilo: manje je definitivno više
Kad je reč o otkrivanju, sledite zlatno pravilo: manje je definitivno više foto: Profimedia

- Uvijek se osećajte samouvereno i spremno za ‘akciju’ u svojoj odevnoj kombinaciji. Crveni ruž je dobrodošao i kad idete do prodavnice. Ipak, ne preterujte sa šminkom kada idete na dejt. Pripazite kad govorite ili kad se smejete - niko ne mora da zna kako izgleda vaše zubno meso - savetuju autorke. Ističu da je važno prepoznati svoje mane i znati naglasiti svoje vrline i uživati u životu.

- Što više posećujte pozorišta, muzeje, izložbe, koncerte i restorane i uživajte u ukusnoj hrani - savetuju Parižanke, koje priznaju kako su i same ponekad snobovi, egocentrične, tvrdoglave i nepredvidive, ali u isto vreme nežne, romantične i velikog srca.

BONUS VIDEO: ESPRESO TVITER: Snežana Dakić

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.