Kiselina na očima, 5 različitih ruževa i klikeri u grudnjak! Ovo su top trikovi holivudskih ikona! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

najveće tajne holivuda

Kiselina na očima, 5 različitih ruževa i klikeri u grudnjak! Ovo su top trikovi holivudskih ikona! (FOTO) (GIF)

Ipak, najvažniji savet je da sve bjuti tretmane morate završiti pre nego što se muž vrati kući

Objavljeno:

Konačno rešena velika misterija! Kakvi muškarci su bolji muževi? (FOTO) (GIF)

One su bile najveće zavodnice Holivuda, ostavile su veliki trag u svetskoj kinematografiji i nema te osobe koja nije uzdisala za njima. O njihovoj lepoti se pričalo decenijama, a njihovih bjuti trikova bi se rado dokopala svaka dama.

Stvari koje su koristile za svooju lepotu deluju po malo čudno, za neke od njih ni nebiste pomislil da vam toliko mogu pomoćži da bolje izgledate. Sada konačno možete da otkrijete trikove koje su koristile ove legendarne zvezde.

foto: giphy

1. Džoan Kraford

Sve svoje beauty tajne glumica je otkrila u knjizi ‚‚Moj način života" koju je objavila 1971. godine. Poznata svojevremeno kao ‚‚najlepša devojka na svijetu", Kraford je koristila bornu kiselinu za svoje oči kako bi uvek izgledale lepo i sveže.

Borna kiselina je sastojak koji se koristi u farmaceutskoj industriji jer ima slična svojstva antiseptiku, a nalazi se i u mnogim kapima za oči. Međutim, ista kiselina se nalazi i u brojnim insekticidima, deterdžentima i pirotehničkim proizvodima.

foto: profimedia

Kraford je svoju i kosu svojih kćeri prala - sirovima jajima. Nakon toga isprala bi je, umesto šamponom, crvenim vinom ili rumom. Za masnu kosu preporučila je kolonjsku vodu. Za lice je volela da pravi maske kod kuće. Najviše je voljela da pomeša zobenu kašu, toplu vodu, med, celo jaje, prašak za pecivo i lišće leske.

Ipak, najvažniji savet koji je imala je da sve bjuti tretmane morate završiti pre nego što se muž vrati kući.

foto: profimedia

- Izgledaš užasno kad se maska na licu suši, baš kao i kad su ti vikleri u kosi - rekla je Džoan. Važno joj je bilo i da stalno imati ‚‚da" izraz lica.

- Ni jedan kozmetički proizvod ne može zamaskirati neslaganje na tvom licu. Jeste li ikad primetili da, kada kažete ‚‚ne" počnete da ličite na strogu upravnicu?", zapitala je svoje čitateljke. S druge strane, žena nikako ne sme da uvek govori ‚‚da", jer to bi bilo ‚‚vulgarno".

foto: profimedia

2. Merlin Monro

Crveni ruž na njenim usnamaje i danas legendaran, ali nije bilo lako doći do njega. Glumica je navodno koristila do pet različitih ruževa kako bi dobila ono što je htela.

Na rubovima je koristila tamniju crvenu, nešto svetlije prema sredini kako bi dobila na volumenu, a jako svetli tonovi su bili namenjeni za sredinu. Proces je nekad trajao do sat i po kako bi boje bile savršene.

foto: giphy

Monro je uvek spavala u grudnjaku jer je verovala da se tako grudi neće opustiti. Kad je izlazila, umela je da u grudnjak ubaciti nekoliko klikera ili da ušije dugmad sa unutrašnje strane da bi se činilo da su joj se bradavice ukrutile.

Merlin je nanosila puno krema na telo kako bi se koža sjajila jer je ‚‚volela da bude plavuša posvuda", a uvek je koristila i kremu za sunčanje. Glumica je odbijala da se reši dlačica na licu jer joj se sviđalo kako joj se lice sjaji pred kamerama.

foto: profimedia

3. Marlen Ditrih

Ikona Holivuda je u svoje vreme bila najplaćenija zvezda na svetu i apsolutni seks simbol. Ali, imala je jako slabu i ružnu kosu, što je malo ko znao. Nosila je perike, stalno, a od frizera Maks Faktora je zahtevala da u njene perike učešlja zlatni prah kako bi imale poseban sjaj.

foto: giphy

Za jednu periku je trebalo potrošiti 30 dolara vrednog zlatnog praha, što bi danas bilo jednako 420 dolara. Kako bi uštedeli, Maks Faktor je svaki dan nakon snimanja ponovo raščešljavao Marlenine perike da bi mogao ponovno da koristi zlatni prah iz njih.

foto: profimedia

4. Odri Hepbern

Jedna od najvećih ikona filma i stila 20. veka je bila najpoznatija po svom jednostavnom stilu i upečatljivim očima. Da bi postigla takav pogled imala je pomoć svog šminkera Alberta de Rosija.

foto: giphy

Nakon što bi nanela maskaru, on bi zihenadlom razdvajao trepavicu po trepavicu da bi istakao njene oči. Odrin sin Šon u knjizi o svojoj majci je napisao da je glumica neutešno plakala kad je de Rosi preminuo i da je izjavila da radije nikad više ne bi radila nego da mora da tražiti novog stilistu.

foto: profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: 100posto.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.