Posle legendarnog Pink Stara ovo je najveći ružičasti dijamant na svetu! (FOTO)
Foto: profimedia

jako su retki

Posle legendarnog Pink Stara ovo je najveći ružičasti dijamant na svetu! (FOTO)

Obojeni dijamanti su jako retki, što ih čini i mnogo vrednijima, a najveći je otkriven u rudniku Alrosa

Objavljeno:

Ovo je ubedljivo najskuplja kafa na svetu, a možete je popiti samo u Dubaiju! (FOTO)

Alrosa rudnici su rudnici dijamanata u Rusiji koji su najveći takve vrste na svetu. Ove statistike potvrđuju veliku količinu dijamanata koju ova grupacija godišnje iskopa.

Međutim, ovaj proizvođač dragog kamenja je nedavno bio veoma uzbuđen iskopavši ogroman dijamant u jednom od svojih otkrića.

Nebrušeni ružičasti dijamant je najskuplji dijamant otkriven ikad u rudnicima Alrosa i taj podatak ga već čini dovoljno posebnim. Veličine je 22.47 mm x 15.69 mm x 10.9 mm i sa vrlo malim nedostacima težine je 27,85 karata.

foto: profimedia

Obojeni dijamanti težine preko 10 karata su ekstremno retki, a što se tiče ružičastog dijamanta, najveći koji je iskopan u Alrosa rudnicima težio je 3.86 karata.

Takođe, nije novost da se obojeni dijamanti prodaju za ogromne sume novca. Na primer aukcijska kuća ‚‚Christie" je prošle godine prodala ‚‚Oppenheimer Blue’’ dijamant od 14.64 karata za $58 miliona, dok je u ‚‚Sotheby's" aukcijskoj kući ‚‚Pink Star", dijamant težine 59.6 karata u aprilu ove godine prodat za $71 milion.

Retki kvaliteti novootkrivenog ružičastog dijamanta govore o tome da će i on dostići ekstremno visoku cenu u budućnosti, a jedino što će vlasnici morati da odluče jeste da li da prodaju kamen u svom izvornom obliku ili obrađenu verziju.

A post shared by 7UMMIT MAGAZINE (@7ummit) on

(Espreso.co.rs / Izvor: luxlife.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.