7 namirnica zbog kojih će vaše obrve izgledati bolje nego ikad! (FOTO) (GIF)
Foto: Pixabay

Svi će da vam zavide!

7 namirnica zbog kojih će vaše obrve izgledati bolje nego ikad! (FOTO) (GIF)

Osim što će vam pomoći u hidrataciji obrva, vazelin će ih i nahraniti i pomoći im da duže zadrže atraktivan oblik

Objavljeno:

Ako ste planirali da idete na japansko iscrtavanje obrva, zaboravite tu ideju. Ovih sedam stvari pomoćiće vašim obrvama da budu lepe i guste.

Napravite samostalno gel sa vitaminima koji će nahraniti koren i dlaku vaših obrva. Osim što će biti jake, obrve će vam pomoću mešavine ovih sastojaka biti sjajne i glatke

foto: giphy

1. Vitaminski gel Napravite samostalno gel sa vitaminima koji će nahraniti koren i dlaku vaših obrva. Osim što će biti jake, obrve će vam pomoću mešavine ovih sastojaka biti sjajne i glatke. Pomešajte kašičicu gela od aloja vere, dve kašičice ricinusovog ulja, i dve kapsule vitamina E. Nakon što dobro umutite, smesu nanesite na obrve četkicom ili prstom, ostavite da odstoji preko noći, a ujutru isperite.

foto: pixabay.com

2. Sok od luka za brži rast Koliko god bezazleno da deluje, luk i te kako pomaže u jačanju folikula, hranjenju vlasi i ubrzava rast. Jedan manji crni luk iseckajte sitno, stavite u gazu, i iscedite sok. Sokom lagano masirajte obrve pet minuta, a zatim se umijte hladnom vodom. Ili jednostavno premažite obrve komadićima luka.

foto: Thebestsauces.com

3. Maska od mleka Svima je poznato da je mleko bogato vitaminom B, kalcijumom, proteinima i mlečnom kiselinom i kao takvo podstiče proizvodnju kolagena. Punomasnim mlekom premažite obrve, ostavite dok se ne osuši pa isperite vodom.

foto: pixabay.com

4. Sok od limuna Limunov sok jača vlasi. Obrve premažite čistim limunovim sokom, držite 20 minuta i isperite, ili pomešajte limunov sok sa kokosovim uljem, i dobijenu smesu nanosite na obrve svaki dan pred spavanje. Budite obazrivi kada je limun u pitanju, s obzirom na to da vam dejstvom limunske kiseline obrve mogu posvetleti.

foto: giphy

5. Žumance Ovo je jednostavan, a veoma koristan sastojak. S obzirom na to da je žumance bogato vitaminima i proteinima, pomaže da obrve budu gušće. Izmućeno žumance nanesite na obrve i ostavite da stoji 20 minuta, a potom isperite.

foto: pixabay.com

6. Vazelin za oblik Osim što će vam pomoći u hidrataciji obrva, vazelin će ih i nahraniti i pomoći im da duže zadrže atraktivan oblik. Možete ga nanositi štapićem za uši, četkicom ili prstom.

foto: giphy

7. Masaža Masaža je jako bitan faktor. Ona pomaže da se poboljša cirkulacija i da se lakše apsorbuju hranljivi sastojci. Kombinujte lagane pritiske duž obrve, štipkanje ili kružne pokrete.

foto: pixabay.com

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.