5 beauty proizvoda koje sve žene koriste pogrešno! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

a kako ih vi koristite?

5 beauty proizvoda koje sve žene koriste pogrešno! (FOTO) (GIF)

Od kada su se na internetu pojavili raznorazni ‚‚urbani beauty mitovi" potpuno je normalno da su svi zbunjeni i da greše

Objavljeno:

Izgled vašeg palca otkriva kakvi ste u vezi! (FOTO) (GIF)

U svetu lepote postoje neke uobičajene greške koje većina dama prave. Pogotovo od kada su se na internetu pojavili raznorazni ‚‚urbani beauty mitovi" pa je i potpuno normalno da su svi zbunjeni i da greše, s nekim proizvodima pogotovo.

Ovo je top 5 kozmetičkih proizvoda koje žene najčešće koriste pogrešno, a ko zna, možda upravo s nekim od njih grešite i vi same:

foto: giphy

1. Ulja za čišćenje

Ulje i voda se ne mešaju i to znaju svi! Ali kada je reč o uljima za čišćenje lica, to pravilo je malo drugačije, jer s vodom deluju još bolje. Da biste izvukli najbolje iz svog ulja za čišćenje, umasirajte ga u lice vlažnim prstima. Tako ćete šminku i sve nečistoće s lica skinuti lakše i bolje.

foto: profimedia

2. Tonik za lice

S ovim proizvodom treba biti posebno pažljiv i nežan, ne samo na području oko očiju, već i na ostatku lica. Blazinicu s tonikom nemojte nikad grubo trljati o lice, da biste što pre uklonili make-up, prislonite je nekoliko sekundi na područje koje želite da očistite pa će tonik otopiti šminku i obrisaćete je samo jednim laganim potezom.

foto: giphy

3. Sunđeri za šminkanje

Glavna svrha ovih sunđera je da šminku što bolje stope s licem, da bi rezultat izgledao prirodno. A to ćete najbolje postići ako sunđerom lagano tapkate make-up po licu i izbegavate trljanje.

foto: pixabay.com

4. Olovka za usne

Većina žena olovku za usne nanosi samo uz spoljašnji rub i to je potpuno pogrešno. Za najbolji učinak, olovku treba lagano prstima razmazati i prema unutrašnjoj strani usana da bi se linija što bolje stopila i usne izgledale prirodnije. Nakon toga nanesite ruž preko svega i uživajte u učinku.

foto: giphy

5. Regenerator za kosu

Brojni profesionalni frizeri sada tvrde da biste regenerator trebali da nanesete šampona, što je upravo suprotno od onog što ste do sad svi mislili i radili. Ako promenite redosled kosa će, navodno, biti nežnija i mekša pa će izgledati zdravije.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.