DAME, OVE NIJANSE IZBEGAVAJTE! 7 boja koje čine da vaše ruke izgledaju starije nego što jesu! (FOTO) (GIF)
Foto: Pixabay.com

trikovi za sve dame

DAME, OVE NIJANSE IZBEGAVAJTE! 7 boja koje čine da vaše ruke izgledaju starije nego što jesu! (FOTO) (GIF)

Postoje one boje lakova za nokte zbog kojih ruke mogu izgledati starije nego što zapravo jesu.

Objavljeno: 09:13h

Jedan od prvih delova tela koji pokazuje znakove starenja su ruke.

Lakovi za nokte mogu odlično poslužiti u vizualnom skrivanju tih znakova te odvratiti pažnju s njih. Ipak, postoje one boje lakova za nokte zbog kojih ruke mogu izgledati starije nego što zapravo jesu.

1. Svetloplava boja

foto: Pixabay.com

Kako starimo, tako plave vene na našim rukama postaju sve vidljivije. Svetle nijanse plave boje trebalo bi izbegavati upravo jer one tada još više ističu vene. Kako biste to izbegli posegnite za življim bojama.

2. Tamna boja

foto: Pixabay.com

Boje poput tamnocrvene, tamnoljubičaste ili pak crne isto nisu dobra ideja. Naime, sa starenjem dolazi i do pojave tamnih pega na rukama, a njih u prvi plan stavljaju tamni lakovi za nokte.

3. Žuta boja

Korišćenje lakova žutih boja trebalo bi zaobilaziti jer se ruke s vremenom mogu učiniti bledima. Tada ovakve nijanse samo vizualno pojačavaju to bledilo. Umesto žute boje, radije izaberite jarke narančaste ili ružičaste nijanse.

4. Boja kože

foto: Pixabay.com

Lakovi boje kože poznati su po tome što izdužuju prste. No, mnoge takve nude nijanse privlače pažnju na ruke, što nije idealno ako želite da sakrijete znakove starenja. Stoga je važno izabrati onu boju koja će usmeriti poglede na vaše nokte, a ne na ruke.

5. Crvena boja s plavim podtonom

Crveni lakovi zapravo imaju anti-age efekt te odlično stoje svakoj ženi. Ipak, kao i svietloplava boja, crvena boja s plavim podtonom zna usmeriti pažnju prema venama na rukama. U tom slučaju bolji izbori su svakako toplije i svetlije nijanse crvene boje.

6. Koralno ružičasta boja

Iako se na prvi pogled čini kao boja koja je življa i jarka, kada se nanese na nokte gubi tu jarkost. Umesto takve koralno ružičaste boje izaberite jarku koralno narandžastu nijansu.

7. Siva boja

foto: Pixabay.com

Kao svetloplave i tamne boje, lakovi za nokte sivih boja isto tako ističu vene na rukama. Zato birajte lakove s kojima će pažnja ostati na noktima, a neće se preusmeriti na ruke i isticati znakove starenja.

(Espreso.co.rs / Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.