NAPRAVITE SEBI RASKOŠNU KRUNU OD CVEĆA! Isplesti savršen venac od svežeg cveća je baš lako! (FOTO)
Foto: Shutterstock

lepota prirode

NAPRAVITE SEBI RASKOŠNU KRUNU OD CVEĆA! Isplesti savršen venac od svežeg cveća je baš lako! (FOTO)

Za izradu krune od svežeg cveća potrebni su vam makaze, žica i cveće, kao i zelenilo... i malo modnog ukusa!

Objavljeno:

Ovaj letnji modni dodatak donedavno je bio rezervisan samo za festivalske prilike. Ipak, sve češće ga možemo videti na ulicama, a zahvaljujući modnoj kući Rodarte, i u visokoj modi.

MISLITE DA JE TEŠKO I SKUPO PRONAĆI PRAVU HALJINU? Dame, imamo rešenje za vas!

Na pariškoj reviji za proleće/leto 2018., dizajnerke Kejt i Lora Mjulivi

predstavile su saradnju stilistkinje Oldi Gilbert i cvećara Džozefa Fria. Rezultat su raskošne krune od belog venca koje su se savršeno uklopile u sanjivu kolekciju modne kuće Rodarte.

Ako hoćete da se oprobate u izradi krune od svežeg cveća, u nastavku vam donosimo nekoliko praktičnih saveta Mirele Mikšić iz zagrebačkog cvetnog studija Lela Design.

Za izradu krune od svežeg cveća potrebni su vam makaze, žica i cveće, kao i zelenilo - govori nam Mirela i ističe da je važno odabrati one vrste koje su što dugotrajnije.

Kao primer navodi gipsofilu (ili, gore spomenuti venac), mini ruže, svo cveće iz porodice margareta, a što se zelenila tiče, voli da radi s eukaliptusom, lovorom, maslinom.

Veličina same glave cveta zavisi o tome šta se želi postići. Za mlade često radimo velike vence ili pak, jednostavne i decentne. Baš smo nedavno isporučili jedan primerak od lavande i sitnih gumbeka - nabraja samo neke od mogućnosti.

A kako bi ispleli savršeni boho, vintage ili rustikalni vijenac za kosu, Mirela Mikšić izdvojila je i nekoliko stavri na koje morate da pripazite.

1. Pre nego što počnete, cveće isecite na što kraće i stavite u vodu. Što je kraća stabljika, cvet će dobiti više vode pa će duže zadržati svežinu.

2. Nije potrebno raditi bazu od zelenila. Cvetovi i zelenilo se prepliću

zajedno.

3. Što se tiče žice, neka je što tanja jer je lakša i ne oštećuje cveće.

4. Kada se napravi, krunu je dobro držati u frižideru.

Rodarte Backstage (ph: by @lillieeiger for @dazed). #rodarte

A post shared by RODARTE (@rodarte) on

Ako ste ipak za gotove varijante, u prodavnicama high street brendova već nekoliko sezona možete pronaći replike ovih hippijevskih dodataka, a cvetne ukrase za kosu obožavaju i domaći modni dizajneri.

U resort kolekciju "Sonja" ponovno ih je uvrstio Robert Sever - kao i do sada, izrađene su od najfinijih trkanina i staklenih kristala.

Rodarte Backstage- ph: @actuallynicholas for @wmag. #rodarte

A post shared by RODARTE (@rodarte) on

(Espreso.co.rs / Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.