APSOLUTNI HIT OVOG LETA! Da li ste čuli za granitu? Ovaj ledeni desert od lubenice može napraviti baš svako! (VIDEO)
Foto: profimedia

SOČNO I ZDRAVO!

APSOLUTNI HIT OVOG LETA! Da li ste čuli za granitu? Ovaj ledeni desert od lubenice može napraviti baš svako! (VIDEO)

Obožavate lubenicu i želite pronaći novi način kako uživati u njoj? Isprobajte granitu od lubenice, popularnu verziju osvježavajućeg ledenog deserta

Objavljeno:

Granita je naziv za ledeni desert koji potiče iz Italije. Legenda kaže da je "prava" granita samo ona koju možete probati na Siciliji, ali u svakom delu Italije možete naći neku novu ukusnu verziju osvežavajućeg deserta.

Tako jedni smatraju da ona mora biti glatka poput sladoleda dok drugi misle da je tajna nene popularnosti u što debljim "kristalićima". Voda i šećer baza su granite, a nadograđuje je se s glavnim ukusima. Najčešće su to limun i ostali agrumi, bobičasto voće, menta, kafa ili bademi.

foto: Thinkstock

Jedna od najpopularnijih verzija svakako je ona napravljena od lubenice. S obzirom na to da lubenica u sebi sadrži više od 90 posto vode, kod ove granite nema potrebe za dodavanjem vode. U nastavku pronađite recept za granitu od lubenice. SASTOJCI ZA GRANITU OD LUBENICE: 1 kilogram lubenice sok od 2 limete 4 jušne žlice šećera PRIPREMA

Izvadite koštice iz lubenice i naseći je na manje komade. Iscedite sok od limete. Stavite lubenicu, sok od limete i šećer u blender pa sve dobro promešajte dok ne dobijete tekuću smesu.

Isto možete napraviti i sa štapnim mikserom, a ako nemate ni njega iskoristite gnječilicu za krompir.

Ubacite smesu u dubllji kalup za pečenje kolača, pokrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na tri sata. Zatim izvadite kalup iz zamrzivača, kašikom ili viljuškom ‘stružite’ granitu dok je ne pretvorite u male kristaliće. Servirajte u malim posudicama ili čašama po želji.

(Espreso.co.rs / Zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.