Farba za kosu utiče na SAMOPOUZDANJE, ali to nije sve! (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

otkrivamo

Farba za kosu utiče na SAMOPOUZDANJE, ali to nije sve! (FOTO) (GIF)

Bilo da farbate svoju kosu kako bi ste prekrile sede vlasi ili kako biste u potpunosti promenile svoju prirodnu boju kose, složićete se da se sa sveže ofabranom kosom jednostavno osećate bolje

Objavljeno:

Stvara zavisnost

Psiholog Vivian Diller objasnila je da farbanje kose stvara zavisnost, na isti način na koji možete postati zavisni od svakodnevnih aktivnosti poput šopinga i fizičkih aktivnosti. Još jedan faktor koji utiče na stvaranje ove zavisnosti jeste – dosada!

foto: Giphy

Naravno, nema potrebe da paničite – najgore što može da se desi jeste da budete nezadovoljni novom bojom kose ili da je vremenom oštetite

Zaboravite japansko iscrtavanje, stiže novi trend: Perike za obrve – super stvar ili budalaština? (VIDEO)

Pozitivno utiče na samopouzdanje

Naučnici sa Univerziteta Nottingham Trent sproveli su istraživanje u kom su učestvovale žene starosti od 25 do 66 godina, i došli su do zaključka da farbanje kose može poboljšati samopouzdanje žena.

foto: Profimedia

Nakon farbanja kose, čak polovina ispitanica potvrdila je da se ne bi stidele pevaju ili plešu pred potpunim neznancima, kao i da ih je farbanje kose učinilo spremnijim da pomognu nekome, požale se ili da od nekoga zatraže uslugu, ali i unapređenje ili povišicu.

Šta možete saznati o ženi samo jednim pogledom na njenu kosu? (FOTO) (GIF)

foto: Giphy

Žene sa sveže ofarbanom kosom pokazale su i veću spremnost da se suprotstave svojim partnerima, članovima porodice i prijateljima.

Osećamo se atraktivnije i privlačnije

Studija Univerziteta Nottingham Trent otkrila je i da, osim što povećava samopouzdanje, farbanje kose čini žene impulsivnijim, kreativnijim, atraktivnijim i privlačnijim ali i spremnijim da podnesu kritike.

foto: Profimedia

Polovina ispitanica potvrdilo je da se nakon farbanja kose osećaju spremnije da muškarca koji im se dopada pozovu na sastanak ili da iniciraju seks sa svojim partnerom.

(Espreso.co.rs / Savršena.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.