SLIKA SANDALA IZ JUGOSLAVIJE ZAPALILA INTERNET: Sve zemlje bivše države se DIGLE na noge, ovo je SKANDALOZNO (FOTO)
Sandale, Foto: Nostalgija/Facebook/Printscreen

moda jugoslavije

SLIKA SANDALA IZ JUGOSLAVIJE ZAPALILA INTERNET: Sve zemlje bivše države se DIGLE na noge, ovo je SKANDALOZNO (FOTO)

Svi smo ih voleli, niko nas nije terao da ih nosimo, ali ovoliko nisu koštale, evo šta se vraća u modu

Objavljeno: 14:04h

Može biti da je zbog toga, nostalgije ili sete za detinjstvom, ali fotografija koja trenutno kruži društvenom mrežom Fejsbuk mnogima je naterala osmeh na lice.

Ova fotka izmamila je dosta komentara. Na njoj su nekadašnje Jugoplastikine plastične letnje sandale za plažu bez kojih se nije polazilo na more. Nema deteta koje ih nije imalo u ono malo boja, a većina pamti koliko su stvarno žuljale kad se noga oznoji a kopča zarđa pa ti celo leto ostane fleka sa strane.

Sandale, Jugoplastika
foto: Nostalgija/Facebook/Printscreen

A kad ih skineš, šara ostane satima koliko su se usekle plus ostane beli trag pošto se na plaži nisu skidale. S njima se išlo na plažu, u vodu, napolje u park i to je to. Još ako ti roditelji spakuju startas patike, milina. To je jedina obuća koja se nosila na more.

Iako su kod nas pale u zaborav, čuveni američki modni magazin Harpers Bazaar predstavio ih je kao veliki letnji hit 2023. i najavio njihov povratak u modu.

Čuvene Jugoplastikine sandalice nekad je u Jugoslaviji mogao da priušti svako a sad - pitanje je pošto u se u Americi prodaju po ceni od 69 dolara. Preračunato u dinare to je oko 7.300 dinara.

One su zaludele modni svet, brojne slavne zvezde ih rado nose. Praktične, pogodne za tople letnje dane a istovremeno udobne i šik.

TITOVA JUGOSLAVIJA ZAMALO POSTALA ČLANICA NATO! Sve je krenulo od toga kad je Broz Staljinu rekao NE, 1948. godina bila KLJUČNA:

05:46

TITOVA JUGOSLAVIJA ZAMALO POSTALA ČLANICA NATO! Sve je krenulo od toga kad je Broz Staljinu rekao NE, 1948. godina bila KLJUČNA

(Espreso/ Naj žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.