SUPER TRIK ZA UKLANJANJE ŽUTIH MRLJA SA DASKE WC ŠOLJE ZA KOJI DOMAĆICE NE ZNAJU: Sve NESTAJE samo uz POMOĆ OVOGA
WC šolja, Foto: Printscreen/Youtube/ Clean My Space

bakterije

SUPER TRIK ZA UKLANJANJE ŽUTIH MRLJA SA DASKE WC ŠOLJE ZA KOJI DOMAĆICE NE ZNAJU: Sve NESTAJE samo uz POMOĆ OVOGA

Njime treba izribati prljavštinu, a zatim ostaviti na površini još pola sata i ponovo izribati

Objavljeno:

Naučnici su pre izvesnog vremena dokazali da WC šolja nije najprljavije mesto u kući i da se na njoj ne nalaze najveća staništa bakterija. Često, međutim, posebno nakon godina upotrebe, ona promeni svoj izgled tj boju.

Promena boje, mrlje i naslage narušavaju higijenu toaleta i teško se uklanjaju. Evo kako da ih se rešite koristeći jeftine, kućne lekove.

WC šolja, WC, Čišćenje
foto: Profimedia

Kako se osloboditi tvrdokorne prljavštine iz toaleta?

Na početku, vredi napomenuti da promena boje, mrlje i naslage ne moraju da ukazuju na nedostatak higijene. Ovi nedostaci se mogu pojaviti i na površinama koje se redovno čiste i pravilno koriste. Žute mrlje i promena boje nisu uvek tragovi urina.

A temeljno pranje i dezinfekcija toaleta ne uklanja svu prljavštinu. Dakle, naš toalet je čist i bezbedan, ali ne izgleda lepo. Na sreću, mi imamo rešenje.

Kako ukloniti žute mrlje sa toaletne daske?

WC šolja, WC, Čišćenje
foto: Profimedia

Postoji mnogo kućnih lekova koji mogu pomoći da vratite izgled vašeg toaleta. Jedan od njih je obično sirće. Pored toga što efikasno čisti i smanjuje neprijatne mirise, deluje i ubistveno na mikroorganizme, pa samim tim i dezinfikuje toalet u isto vreme. Vodonik peroksid deluje slično. Dovoljno je oprati problematična mesta jednom od ovih tečnosti. Ponekad će možda biti potrebno ponoviti ovaj korak nekoliko puta.

Protiv promene boje i mrlja pomoći će i rastvor limunske kiseline sa vodom i sodom. Ili pasta od sode bikarbone i sirćeta. Njime treba izribati prljavštinu, a zatim ostaviti na površini još pola sata i ponovo izribati.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.