Saveti i ideje za uređenje kutka za čitanje
Foto: Promo

pogledajte

Saveti i ideje za uređenje kutka za čitanje

Okretanje stranica vašeg omiljenog romana ili časopisa biće još prijatnije uz meko čebe i toplu šoljicu kafe pored vas

Objavljeno:

Ukoliko ste ljubitelj čitanja i to je vaš način da se opustite, sigurno da bi vam značilo da za te trenutke imate poseban kutak. Ukoliko ste planirali da kreirate svoj kutak za čitanje, a potrebna vam je inspiracija, delimo sa vama neke savete i ideje za uređenje enterijera, koji će doprineti da on što lepše izgleda i priušti vam momente za uživanje.

Deo vašeg kutka može biti otvorena polica MAURO (MXXR431) na koju ćete postaviti knjige koje će biti uvek spremne za čitanje. Stolicu ili fotelju u okviru kutka dekorišite jastučetom koje svojom bojom može uneti potrebnu dinamiku, a sasvim sigurno će doprineti i dodatnoj udobnosti. Pravi stilski, moderan detalj u enterijeru je fotelja CUBA, koja će svojim atraktivnim, savremenim dizajnom i udobnošću upotpuniti ambijent i u estetskom i u praktičnom smislu. Štof fotelje možete izabrati po štof karti, a izbor dezena je veoma raznolik.

Okretanje stranica vašeg omiljenog romana ili časopisa biće još prijatnije uz meko ćebe i toplu šoljicu kafe pored vas.

Ukoliko kutak za čitanje kreirate na maloj površini, na primer u delu veće prostorije, pored prozora, vodite računa o pozicioniranju nameštaja za sedenje, ali i o pozicioniranju police za knjige. Ukoliko njom ne želite da pregradite deo prostora, možete je staviti pored zida. To mogu biti i dve police, ukoliko se za tim pokaže potreba. Manju uvek možete koristiti za dekoraciju, lampu ili mesto na koje ćete moći da spustite šolju kafe ili čaja.

Forma ideale
foto: Promo

Fotelja LISA formom koja prati položaj vašeg tela doprinosi potpunom osećaju udobnosti i komfora, a mogućnost izbora boje njenog štofa takođe je jako važna, jer će jedino u boji koja vam potpuno prija fotelja imati pravu ulogu u ovom kutku. Police VKS-80061 i VKS-80058 unose jedinstvenu estetiku u koncept životnog prostora zahvaljujući efektnom spoju polica u dekoru drveta i metalne konstrukcije. Kako su otvorene, veoma su praktične i pružaju mnogo prostora za izlaganje, kao i mogućnost za zanimljive enterijerske ideje.

Ukoliko nemate dovoljno prostora da napravite zasebnu prostoriju za čitanje, lako možete vizuelno odvojiti prostor kutka za čitanje i ostatka životnog prostora, koristeći tapete sa geometrijskom šarom, koje će akcentovati deo zida. Dodajte kutku udobnu fotelju i lampu i dobićete savršeno mesto da se isključite uz dobru knjigu.

Forma ideale
foto: Promo

Udobna i mekana fotelja JOY naglasiće komfor prostora u kome se nalazi. Adekvatan klub sto je veoma praktičan komad, na koji možete odložiti svoje osveženje, a sjajan izbor je klub sto VKCT 50132 u kombinaciji drvo dekora i metala. Neizostavan deo kutka za čitanje je svakako polica, a otvorena polica VKS-80061 odlično će se uklopiti uz ove komade.

Ukoliko želite da uživate u čitanju sa dragom osobom, dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da kreirate kutak za dvoje, za koji su idealan spoj dve fotelje BARSELONA, koje možete birati u tri različita dezena. Ovo rešenje zahteva malo više prostora, ali ovakav kutak neće biti samo mesto za čitanje, već i za momente razgovora i uživanja. Polica za knjige MAURO u beton dekoru odličan je kontrast zemljanim tonovima predloženog ambijenta, dok pleteni taburei mogu biti odlična potpora pri sedenju ukoliko imate potrebu da ispravite noge.

Forma ideale
foto: Promo

Verujemo da smo vas inspirisali da se posvetite kreiranju svog kutka za čitanje, koji će postati vaše utočište u domu i priuštiti vam divne trenutke opuštanja i potpunog uživanja u omiljenim knjigama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.