Muškarci će više verovati u Boga ako imaju redovan seks (FOTO) (GIF)
Foto: giphy

stvarno, momci?!

Muškarci će više verovati u Boga ako imaju redovan seks (FOTO) (GIF)

Momci čudno reaguju na hormone, pogotovo kada je u pitanju oksitocin, horomon koji izaziva sreću, altruizam i ljubav, a najviše se luči tokom odnosa
Objavljeno: 27.09.2016. 14:09h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Seks podstiče lučenje hormona ljubavi oksitocina, a on baš neobično utiče na muškarce, istraživači tvrde da on budi altruizam, želju za socijalnim povezivanjem i čak veru u Boga.


5 stvari koje muškarac uvek primeti na ženi tokom seksa (FOTO)


Ovaj hormon se prirodno otpušta tokom porođaja, tokom seksa i tokom dojenja. U ovoj studiji su muškarcima davali oksitocin. Ispostavilo se da se njihova duhovnost pojačala nakon uzimanja, a to je trajalo oko nedelju dana.


Šta mesec rođenja govori o vašoj seksualnosti (FOTO) (GIF)

foto: Shutterstock

Oksitocin uopšteno pojačava pozitivne emocije kao zadivljenost, zahvalnost, nadu, inspiraciju, ljubav i smirenost. Jednom delu muškaraca u ovom istraživanju su dali placebo, a drugima oksitocin.

foto: giphy

Oni koji su ga zaista uzimali su rekli da je duhovnost važan deo njihovog života,a pre toga se nisu svi izjasnili kao vernici. Takođe, izrazili su pokazali i veće zajedništvo s drugima.

foto: Shutterstock

Žene prirodno proizvode više oksitocina nego muškarci, pa na njih on utiče drugačije. U svakom slučaju ovaj hormon uteče na percepciju sveta i ono u šta čovek veruje - kaže vođa studije Peti Van Kapelen.

foto: giphy

(Espreso.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media