Usputni seks izaziva 3 negativne emocije (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

ljubav na jednu noć

Usputni seks izaziva 3 negativne emocije (FOTO) (GIF)

Devojke kriju svoje usputne aktivnosti, a muškarci ih preuveličavaju, ipak kod svih one nose loša osećanja
Objavljeno: 28.09.2016. 15:30h
  • 2

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Mnoga istraživanja pokazuju da je kod mladih koji su se upustili u seksualnu avanturu s nekim koga su poznavali kraće od nedelju dana bila veća stopa depresije i ankioznosti.


Vaš partner ima prejak seksualni nagon za vas i ne znate šta da radite s tim? (FOTO)

Psiholog i seksualni terapeut Tanja Jurin objašnjava zašto se na upuštanje u ovakve seksualne odnose ipak ne treba nužno gledati kao na nešto negativno.


6 situacija u kojima će frajer uvek odbiti seks (FOTO)

foto: giphy

Iako neka istraživanja sugerišu da seks ublažava depresiju, intimni odnos s nekime s kim nisite u bliskim odnosima može imati nepovoljno dejstvo na vaše mentalno zdravlje. Nedavno istraživanje sprovedeno među studentima je otkrilo neočekivanu vezu između usputnog seksa i mentalno gzdravlja.

foto: Shutterstock

Iako nekim tipovima ličnosti odgovaraju odnosi bez emocija, istraživanje je pokazalo da većina ljudi iz njih izlazi razočarana i nezadovoljna. Seks s partnerom kojeg su poznavali manje od nedelju dana pre odnosa i s kim nisu razvili dublju vezu je kod većine ispitanika bio praćen s depresijom i anksioznošću.

foto: Giphy

Istraživanje sprovedeno na 3900 heteroseksualnih studenata u dobi između 18 i 25 godina, na 30 univerziteta širom SAD- a otkrilo je da je stupanj depresije i anksioznosti bio sličan kod pripadnika oba pola koji su priznali da su imali usputne odnose. Međutim, momci su prijavili znatno više usputnih seksualnih odnosa od devojaka (18,6 procenata prema 7,4 procenata). Proizlazi da su devojke zatajile svoje aktivnosti, dok su momci preuveličali svoje podvige.

foto: Shutterstock
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media