OVO VRAĆA SE*SUALNI ŽIVOT IZ MRTVIH: Malo je UVRNUTO, ali sigurno DELUJE!
konstantno ponavljanje "iste lekcije" ume da dosadi., Foto: Profimedia

SJAJNO

OVO VRAĆA SE*SUALNI ŽIVOT IZ MRTVIH: Malo je UVRNUTO, ali sigurno DELUJE!

Ali, stručnjaci za seks i veze tvrde da i misionarska poza može da bude uzbudljiva i zanimljiva ako joj pridodate malo mašte i izađete iz uobičajenih okvira.

Objavljeno: 03.11.2020. 10:26h

Klasik u vođenju ljubavi može da se pretvori u nezaboravnu avanturu koju ćete želeti da ponovite.

Misionarska poza je "prva lekcija" u vođenju ljubavi - žena leži na leđima, a partner je preko nje. Parovi koji su dugo u vezi i nisu spremni na eksperimente mogu vremenom da se udalje jedno od drugog, jer konstantno ponavljanje "iste lekcije" ume da dosadi.

Ali, stručnjaci za seks i veze tvrde da i misionarska poza može da bude uzbudljiva i zanimljiva ako joj pridodate malo mašte i izađete iz uobičajenih okvira.

- Misionarska poza može da donese visok intenzitet - kontakt kože na kožu, kontakt očima i direktan miris tela - objašnjava Debra Laino, seksualna terapeutkinja i profesorka na Univerzitetu Džeferson. – Ova poza otvara mogućnosti za mnogo senzualnih pokreta, pogleda i dodira, a sve je ’licem u lice. Možete je prilagoditi i izmeniti, u zavisnosti od toga šta vam u tom trenutku odgovara.

1. Obratite pažnju na predigru

Predigra se odnosi na odvajanje početka od glavnog događaja, a u stvari sve je seks - sve dok osećate zadovoljstvo. Zato, umesto da se oslanjate na samu misionarsku pozu koja će vam omogućiti da budete senzualni i da se povežete sa partnerom, poradite na predigri. Oslobodite svoje ruke i pustite ih da same, instinktivno krenu – tako ćete graditi intenzitet ljubavnog čina.s

2. Erogene zone

Dve najveće erogene zone i kod žena i kod muškaraca su grudi i bradavice, zato je važno da obratite pažnju na njih. Masaža, stezanje, pa i štipanje mogu da „podignu temperaturu“. Ali, isto tako, nemojte zapostaviti ni neke manje očigledne erogene zone kao što su su uši i vrat.

3. Prilagodite ritam

Seks nije „trka na 100 metara“, osim ako govorimo o seksu na brzaka. Ne žurite ka orgazmu, usporite, opustite se, prepustite se osećanjima i uživajte. Usredsredite se na partnerov dah i pokušajte da se sinhronizujete. To će omogućiti da seks bude sjedinjavanje, a ne „gimnastika u krevetu“. Takođe, žene bi trebalo da ubace malo kružnih pokreta kukovima, umesto standardnih gore-dole pokreta.

4. Promenite ugao

Najbolji deo misionarske poze jeste upravo činjenica da možete da promenite položaj i intenzitet seksa jednostavnim promenom ugla. Ukoliko želite dublju penetraciju ispod donjeg dela leđa stavite jastuk. Za više stimulacije klitorisa napravite lagani zaokret dok su ramena vašeg partnera malo ispred vaših – tako ćete izbeći „guranje“ karakteristično za misionarsku pozu.

5. Gumeni prijatelj

Da bi žena preuzela stvar u svoje ruke, može da upotrebi vibrator pre penetracije - na bradavicama, vratu, leđima i bilo kom drugom delu tela na kom joj odgovara. Takođe, može ga koristiti i muškarac za vreme same misionarske poze: dok je na kolenima, može da stimuliše partnerkin klitoris uz pomoć vibratora.

(Espreso.rs/Medij)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media