KAD GOD IMA ODNOSE, S NJENOM VAGINOM SE DEŠAVA NEŠTO STRAVIČNO: Ova devojka se plaši da nikada neće naći LJUBAV!
Džulijan se bori sa retkim stanjem, Foto: Facebook printscreen

ČUDNO STANJE

KAD GOD IMA ODNOSE, S NJENOM VAGINOM SE DEŠAVA NEŠTO STRAVIČNO: Ova devojka se plaši da nikada neće naći LJUBAV!

Od kada je izgubila nevinost sa 16 godina, Džulijan Kari (26), koja radi kao ekonomistkinja, kaže da doživljava "vaginalno cepanje" koje je začudilo i lekare

Objavljeno: 24.02.2020. 11:28h
  • 4

Mlada žena otkrila je svoj strah da nikada neće imati uspešnu romansu, jer svaki put kada ima seks, vagina je boli i cepa se "kao da se porađa".

Od kada je izgubila nevinost sa 16 godina, Džulijan Kari (26), koja radi kao ekonomistkinja, kaže da doživljava "vaginalno cepanje" koje je začudilo i lekare.

 Ali ona nastavlja da traži dijagnozu i sada se nada da će pomoći da se sruše tabui oko vaginalnih stanja i želi da poruči drugim ženama sa sličnim problemima da znaju da nisu same. Ona je rekla:

- Poslednjih šest godina mog seksualnog života praktično nema. Postoji stereotip da žene imaju niži seksualni nagon od muškaraca, ali to nije uvek slučaj. Želela sam to, ali nisam uspela - na kraju osećam frustraciju da ne mogu udovoljiti drugoj osobi. Ne mogu da se ne osećam kao da postoji razlika u načinu na koji se u medicini postupa sa telima muškaraca i žena. Od žene se očekuje da pati samo u tišini, a puno vremena nismo čak ni pravilno poučene o svom telu.

Džilijan, koja na svom blogu piše o svojim iskustvima sa ciljem da poduči druge žene o njihovim telima, kaže da su se njeni problemi počeli kada je postala seksualno aktivna 2010. godine.

Zbog neredovnih menstruacija i čudnog krvarenja lekari su joj prepisali kontraceptivne pilule, ali su one jako loše uticale na njeno telo. Na kraju, 2011. godine, lekari su joj skinuli kontracepciju, plašeći se da joj se pogoršavaju problemi i nekoliko godina stvari su izgledale relativno normalno.

Ali, 2014. godine, sa 20 godina, Džilijan - koja je tada bila u vezi - počela je misteriozno da dobija "posekotine" na koži svog perineuma - - svaki put kada je imala seks, što je ostavljalo je u agoniji.

- Dobila bih duboku posekotinu, tačno tamo gde se žene obično suze kada porode - objasnila je.

- Dešavalo se svaki put kada bih imala seks i često bi bilo tako bolno da bih morala da prestanem. Tada sam bila u vezi, ali očigledno je to imalo uticaja, ne samo što nisam bila u stanju da budem intimna sa partnerom koliko bih želela, već sam izgubila i samopouzdanje.

Takođe je imala oblina krvarenja, zbog čega nije želela da je niko dodiruje, i prestala je sa seksualnim životom.

Sada je intimno područje postalo toliko osetljivo da se većinu dana bori sa bolom, ponekad se bori da koristi tampone i ne može da nosi određene modele donjeg veša, jer iritiraju  njenu krhku kožu.

- Prošlo je šest godina apsolutnog pakla - rekla je.

- Sigurno sam bila kod oko 20 različitih ginekologa, kao i puno drugih lekara poput dermatologa, specijalista za seksualno zdravlje i alergije. U jednom trenutku mi je čak rečeno da bi to moglo biti psihološko - ali, iako razumem da možda postoji element anksioznosti, mislim da to nije cela priča. Ne bi objasnilo zašto se moja koža fizički suzi.

Prilikom pregleda u decembru 2019. godine konačno joj je postavljena dijagnoza vulvodinije - hroničnog stanja bola koje utiče na vaginu.

- Moje telo gotovo povezuje dodir sa bolom- objasnila je.

Iako je bilo olakšanje dobiti ime jedne od svojih nevolja, razlog zašto je Džulijanina koža tako krhka i sklona pucanju ostaje misterija.

(Espreso.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media