ZAŠTO VAM OVAJ SAVET NIKO NIJE DAO RANIJE? Uz malu pomoć 'žirafa' poze priuštite mu felacio koji nikad nije doživeo
Foto: Profimedia

KORISNO

ZAŠTO VAM OVAJ SAVET NIKO NIJE DAO RANIJE? Uz malu pomoć 'žirafa' poze priuštite mu felacio koji nikad nije doživeo

Kombinujte različite tehnike

Objavljeno: 08.02.2020. 14:44h
  • 1

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da felacio bude još uzbudljiviji i ugodniji za oba partnera.

Jasno je zašto muškarci uživaju u tome. Toplota i vlaga usne šupljine na glaviću penisa koji je prepun nerava u kombinaciji sa vizuelnim i zvučnim efektima samog čina mogu pružiti neopisiv užitak.

Ugodno je primati takav seks, ali može biti i jednako prijatno pružiti ga partneru jer to uključuje vrlo erotičnu igru dominacije i potčinjenosti. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da felacio bude još uzbudljiviji i ugodniji za oba partnera.

Kombinujte različite tehnike - Felacio obično podrazumeva kombinaciju lizanja, sisanja, ljubljenja, dubokog uvlačenja u grlo i rad ruku - kaže seksolog Džesika O'Reili.

- Svako ima svoj ukus tako da nije toliko stvar u usavršavanju neke posebne tehnike koliko u tome da otvoreno pitate partnera što voli - kaže dr. O'Reili.

Najlakše bi bilo, ako ste dovoljno slobodni, da direktno pitate partnera što želi, no češće je to igra otkrivanja i istraživanja tako da isprobavate razne tehnike i zatim posmatrate partnerovu reakciju.

Na primer, pritisnite jezikom vrh penisa ili pređite duž frenuluma. Po partnerovoj reakciji ćete shvatiti sviđa li mu se blagi pritisak u tom području.

Ako je odgovor pozitivan, stavite ceo glavić u usta ... ili, ako je partneru draže, usredsredite se više na celu dužinu penisa nego na sam vrh. Duboko grlo - Predrasuda je da morate biti sposobni što dublje uvuče penis u usta želite li pružiti zadovoljstvo partneru.

- To jednostavno nije tačno - kaže dr. O'Reilli.

- Ako ste nervozni oko toga, bojite se da biste se mogli ugušiti, ne uživate u tome ili vam je neprijatno, to je ono što će uticati na partnerov užitak. Ako želite pokušati uvući u usta vrh i telo penisa, ali pritom i dalje brinete hoće li to izazvati 'grcanje', idite polako i stanite čim osetite da se javlja refleks gušenja ili povraćanja. Kad se čeljust umori ...

Felacio se ne svodi samo na ono što možete učiniti ustima. Pokreti ruku donose različite stepene pritiska i različite osećaje koji će samo povećati užitak koji vaš partner već oseća. Osim toga, dobra ideja je da se više fokusiraju na rad ruku ako vam uvlačenje u usta baš nije jača strana.

- Korišćenje ruku za masažu i dodirivanje tela penisa dok istovremeno jezikom i usnama dodirujete njegov vrh može dovesti do jednakog stepena užitka kao i samo uvlačenje penisa u usta. To je i dobar način da promenite tehniku kad vam se usta ili čeljust umore od usisavanja ... Jednostavno dlanom obuhvatite penis i pomerajte ruku gore dole, dok drugom rukom možete nežno obuhvatiti partnerove testise - savetuje dr. O'Reilli.

Poigrajte se s partnerovim testisima

Razumljivo je da ćete uglavnom biti fokusirani na penis, ali nemojte zaboraviti na ostale erogene zone u blizini.

- Testisi su neverovatno bogati živcima. Pokušajte ih ustima usisavati ili ih dlanovima nežno masirati - kažu stručnjaci. Osim toga, možete lizati ili prstom nežno masirati perineum, područje između testisa i anusa. No, s obzirom na to da dodirivanje tog područja ne pruža svima užitak, najbolje je da pitate partnera pre nego što se u to upustite. Pritisnete li palcem to područje ili rubom jezika, možete stimulisati prostatu, a ona se često naziva muškom G tačkom zbog intenziteta osećaja koje pruža stimulacija te zone. Takođe, možete stimulisati partnerov anus prstom ili jezikom - predlaže dr. O'Reilli.

Neki ljudi postaju nervozni pri samoj pomisli da se neko 'igra' s njihovim anusom pa direktno pitajte partnera želi li to, pre nego što započnete obrađivati taj deo tela. Pristane li on, jezikom kružite oko otvora anusa. Eksperimentišite sa novim pozama Orlanu seks možete pružiti partneru na razne načine, a ne samo klečeći na kolenima pred njim ili dok on leži na krevetu. Partner može ležati, ali sa nogama podignutim u vazduh ili može ležati na stomaku sa blago podignutim kukovima i nogama dok mu vi prilazite odpozadi i pružate felacio iz tog položaja.

Dr. O'Reilli preporučuje takozvanu 'žirafa' pozu, u kojoj vi ležite na leđima, a glava vam visi preko ivice kreveta dok partner stoji (kleči) iznad vas, odnosno tako da je vaša glava između njegovih nogu. Za istovremeno postizanje užitka, isprobajte klasičnu pozu 69 ili bočni 69, kod kojeg oboje ležite na boku samo su vam glave okrenute u suprotnim smerovima: partnerova glava je tamo gde su vaše noge i obratno. Ispljunite ili progutajte: izbor je na vama Predrasuda je da su kukavice oni koji ispljunu spermu.

- Nema nikakvog pritiska ni obaveze da bi se ona morala progutati ako neko to ne želi da učini. Možda ne volite ukus sperme, a možda smatrate da je uzbudljivije da partner svrši i izbaci seme negde drugde po vašem telu. Koji god bio razlog zašto ne želite progutati spermu, dovoljan je da to ne učinite. U tom slučaju imate nekoliko opcija. Možete reći partneru gde želite da svrši (na primer 'želim da mi svršiš na grudima' ili 'želim videti kako svršavaš u moju ruku'). Možete primiti spermu u usta i zatim je ispljunuti u peškir ili možete zamoliti partnera da stavi kondom - objašnjava dr. O'Reilli.

- Ako, pak, želite progutati spermu, postoji nekoliko načina da partneru dodatno povećate užitak. Primite penis duboko u grlo i, dok partner svršava, gledajte ga zavodljivo u oči. Ili, kad vam partner kaže da je blizu, prihvatite u usta samo vrh penisa tako da lakše možete kontrolisati koliko ćete progutati - kaže dr. O'Reilli. Ne zanemarujte svoj užitak Zadovoljstvo oba partnera je dobitna kombinacija kad je reč o seksu. Dok vi partneru pružate felacio, zatražite od njega da i on vas uzbudi: primer, da vam govori proste stvari ili da opisuje šta tačno oseća ili u igru uključite vibrator koji sami slobodnom rukom možete položiti na svoj klitoris ili staviti u vaginu tako da oboje istovremeno postignete vrhunac. I za kraj, najvažnije pravilo kad je reč o felacio: pružite ga samo kad to zaista želite i kad vaš partner to želi.

Partner koji vas prisiljava ili u vama izaziva osećaj da to morate učiniti, sigurno nije prava osoba za vas. Postoji niz drugih seksualnih aktivnosti koje vam oboma mogu pružiti užitak. na primer, da vam govori proste stvari ili da opisuje šta tačno oseća ili u igru uključite vibrator koji sami slobodnom rukom možete položiti na svoj klitoris ili staviti u vaginu tako da oboje istovremeno postignete vrhunac. I za kraj, najvažnije pravilo kad je reč o felacio: pružite ga samo kad to zaista želite i kad vaš partner to želi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/gloria.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media