OTKRIVENO SVE O VRHUNCU! Evo kako da doživite NAJBOLJI DO SADA
Foto: Profimedia

ORGAZAM

OTKRIVENO SVE O VRHUNCU! Evo kako da doživite NAJBOLJI DO SADA

U studiji objavljenoj početkom 2019. u časopisu Journal of Sex Research istraživači su obuhvatili 1239 žena

Objavljeno: 28.12.2019. 22:07h

Tokom godine koja je na izmaku, nekoliko istraživanja bavilo se ženskim orgazmom, a posebno su interesantna ona koja govore o tome što rade žene koje doživljavaju češće i ugodnije vrhunce u odnosu na žene koje imaju problema s postizanjem orgazma, pa evo nekoliko informacija koje mogu pomoći da se pripremite za - ugodniju 2020. godinu. 

Kretanje tela tokom vaginalnog odnosa vrlo je važno

U studiji objavljenoj početkom 2019. u časopisu Journal of Sex Research istraživači su obuhvatili 1239 žena, s ciljem utvrđivanja kolika je uloga izravne stimulacije klitorisa i određenih pokreta tela koji se često javljaju tokom vaginalnog odnosa u tome da žene dođu do vrhunca. Naime, autorice studije zanimalo je ima li istine u izveštajima koji kažu da pomažu 'okretni pokreti zdjelice i trupa napred-natrag' te izravnija stimulacija klitorisa.

Zdravo je što orgazam godišnje smanji smrtnost i produži život

Otkrile su da žene češće doživljavaju orgazme tokom vaginalnog odnosa koji uključuje dodatnu stimulaciju klitorisa, bez obzira na to jesu li vrtele zdelicom ili ne. No, i to kretanje bilo je takođe povezano s većom učestalošću orgazma tokom vaginalnog odnosa, čak i bez istodobne izravne stimulacije klitorisa.

Jedan orgazam vodi drugome

Često čujemo savet o tome da prekomerni pritisak da doživimo orgazam može delovati kontraproduktivno, pa i dovesti do toga da je teže doživeti vrhunac. Jer, ako je orgazam glavna zvezda seksualne aktivnosti, teško ćemo se dovoljno opustiti i uživati u svemu što prethodi.

Ukratko, iako možda ne želimo da nam orgazam bude jedini cilj seksualne aktivnosti, to treba biti prioritet, jer tako raste šansa da ćete ga doživeti.

Nisu svi orgazmi dobri

Nova istraživanja koja dolaze iz Sveučilišta u Michiganu sugerišu da može doći i do negativnih iskustava orgazma. Naime, koristeći internetski uzorak od 726 sudionika različitog pola, istraživači su pitali učesnike jesu li ikada doživeli orgazam tokom prisilnog seksa ili kada je postojao pritisak da dožive orgazam. Prikupili su rezultate od 289 sudionika koji su opisali 'loš orgazam' i odgovorili otvoreno na pitanja. Na temelju analize, autori su zaključili da iskustva s orgazmom mogu biti i loša.

Razlozi zbog kojih su učesnici istraživanja orgazam okarakterizirali kao neugodan ili loš, bili su: to što ih je partner prisilio na neželjeni seks, orgazam koji su doživeli kad druga strana nije htela seks, te orgazam nakon osećaja pritiska da ga moraju doživeti. Takmičari orgazam u tim situacijama opisuju kao manje ugodan, a mnogi kažu da je taj orgazam negativno uticao na njihove odnose, seksualnost, pa čak i na psihološko zdravlje.

Drugim rečima, orgazmi su ugodni samo ako su se dogodili za vreme sporazumnog seksa koji je oslobođen pritiska ili prisile.

Dakle, da zaključimo:

Ne postoji ni jedan 'najbolji način' da se postigne orgazam. Međutim, rezultati upućuju na to da kad žene daju prednost svome seksualnom zadovoljstvu, te koriste izravnu stimulaciju klitorisa i određene pokrete tela tokom penetracije, te kada zaista žele seks, to može povećati njihov kapacitet za orgazam i u konačnici smanjiti broj 'propuštenih prilika'.

Bonus video:

(Espreso.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media