DA LI SE UZBUDITE BRZO ILI STE MRTVO PUVALO? Rešite ovaj test i biće vam lakše u krevetu sa ženom
Kako ide u seksu?, Foto: Profimedia

rešite i vi

DA LI SE UZBUDITE BRZO ILI STE MRTVO PUVALO? Rešite ovaj test i biće vam lakše u krevetu sa ženom

U novoj 'self help' knjizi američke autorke EmiI Nagoski, ona nam pokušava pomoći da odredimo seksualnu kategoriju kojoj pripadamo

Objavljeno: 13.07.2019. 13:34h
 • 2

U knjizi 'Come As You Are' koja je na putu da postane još jedan od njujorških bestselera, autorka testira ljude i pomaže im da se seksualno uključe ili isključe, zavisno od toga da li ste preuzbuđeni pod ćebetom ili 'spavate'.

Svaki vaš odgovor na pitanje ocenite od 0-4, a nakon što saberete rezultat, on će vam reći šta možete da napravite da poboljšate seksualni život i na šta bi trebalo da pazite. Ako svoj odgovor označite s 0, to znači 'uopše nije nalik meni', 1 je 'nije baš poput mene', 2 je odgovor 'pomalo poput mene', ako odaberete 3, onda se slažete da ste dosta slični navedenom odgovoru, a ako odaberete 4, to znači da je odgovor 'tačno poput vas'. Kad ste gotovi, saberite bodove i pogledajte koja ste kategorija, A ili B.

A. Ukočeni

 1. Ponekad sam toliko zabrinut/a da ne mogu da se napalim
 2. Ako i pomislim da me seksualno iskorišćavaju, to me totalno zakoči i otpali.
 3. Ako sam nesiguran/na oko partnerovih osećaja, teže se uzbudim.
 4. Ako sam previše zabrinut/a oko toga koliko mi treba da se napalim ili dosegnem orgazam - to omete moje seksualno raspoloženje.
 5. Ponekad, za vreme seksa, počnem da se osećam sramežljivo i ne mogu potpuno da se uzbudim

(Ocenite svoj rezultat brojkom do 20)

B. Uzbuđeni

 1. Ako vidim partnera kako pokazuje da je u nečemu talentovan, ili kad shvatim koliko je inteligentan i društven, to me odmah napali.
 2. Kad mislim o nekome tko mi je seksualno privlačan i fantaziram o seksu, lako se uzbudim.
 3. Kada pomislim da nas neko može čuti ili videti dok se seksamo, jako se lako seksualno uzbudim.
 4. Ako me neko seksualno privlači, ne moram biti u vezi s tom osobom da bi me seksualno uzbuđivala.
 5. Razmišljam o seksu kada mi je dosadno.

Slabe kočnice (0-6)

Niste osetljivi na baš sve razloge da ne budete seksualno uzbuđeni. Ne brinete se previše o vlastitom seksualnom životu, a problemi s izgledom tela ne utiču previše na vašu seksualnost.

Kada ste seksualno angažovani, nije vas lako omesti i ne biste se opisali kao 'seksualno sramežljivi'. Možete se uzbuditi u većini situacija. Možda shvatite s vremenom da je vaš glavni izazov taj da se ponekad ipak malo zakočite, ne mora vas baš sve napaliti. Ako shvatite koje su posledice (neželjena trudnoća, polne bolesti u nezaštićenom seksu), to vas može malo usporiti.

Srednje kočnice (7-13)

Negde ste u sredini, kao više od polovine ispitanih žena. To znači da će vaše seksualne kočnice u velikoj meri zavisiti od konteksta situacije.

Rizične ili nove situacije, kao što su na primer, novi partner, kod vas će možda povećati nesigurnost, sramežljivost i odvratiti vas do seksa. Ono što će vas lako napaliti su poznate situacije, ali one takođe zavise od toga koliko ste trenutno u stresu. Tada nastupaju vaše kočnice koje će vam smanjiti zanimaciju za seks.

Visoke kočnice (14-20)

Prilično ste osetljivi i skoro svaka situacija vas može odvratiti od seksualne želje. Potrebno vam je da osećate veliko poverenje u partnera kako biste se opustili i uzbudili. Najbolje se osećate kada niste pod pritiskom.

Visoke kočnice, bez obzira na situaciju, najsnažniji su faktor povezan sa seksualnim problemima.

Kakvi su rezultati?
Kakvi su rezultati? foto: Profimedia

B. Uzbuđeni

Nisko ubrzanje (0-6)

Niste osetljivi na seksualno relevantne nadržaje i treba da uložite više truda kako biste usmerili svoju pažnju na tu talasnu dužinu.

Nove situacije će vas manje uzbuditi nego one stare, poznate. Vi ste osoba čiji će seksualni nadržaj porasti ako u svom životu imate dodatnu stimulaciju (kao što je na primer vibrator). Vaše 'stanje' je takođe povezano s aseksualnošću.

Srednje ubrzanje (7-13)

Vi ste negde u sredini, a osetljivost na seksualne stimulanse će zavisiti od situacije.

U situacijama visoke romantike ili erotike, vi ste spremni predati se, a kad toga nema, možda se uopšte nećete seksualno uzbuditi. 70 posto žena spada u ovu grupu.

Visoko ubrzanje (14-20)

Vrlo se brzo napalite, nekad vam je dovoljan čak i miris, kao i ukus nečega. Pronalazite svoje seksualno uzbuđenje u raznim situacijama, pogotovo u nekim nepoznatim. Vi ste možda osoba koja se seksa kako bi se rešila stresa, ali upravo zbog svoje kompulsivnosti, stavljate se u rizik.

Svojom velikom seksualnom željom pomažete sebi u stresu, kao i svom partneru, pa vam oboma može koristiti vaš libido. Tek 16 posto žena je deo ove grupe ljudi.

BONUS VIDEO: KAO ĐULE DA JE ISPALIO U ČUNJEVE! Ovako izgleda kad robot kugla! (VIDEO)

(Espreso.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media