UZ OVE SAVETE SVE ĆE PRŠTATI OD STRASTI: Primenite ih JOŠ VEČERAS i pod vama će PUCATI KREVETI
Posebno je važno komunicirati s partnerom, Foto: profimedia

nema da omane

UZ OVE SAVETE SVE ĆE PRŠTATI OD STRASTI: Primenite ih JOŠ VEČERAS i pod vama će PUCATI KREVETI

Morate naučiti njegov "ljubavni jezik" i to će sigurno spasiti vaš odnos

Objavljeno: 28.05.2019. 13:39h
  • 3

Većina ljudi kada je riječ o problemima koje imaju u seksualnom životu misle kako ih jedino oni na svetu imaju. Srećom brojni seksualni terapeuti podelili su neke od najčešćih problema vezanih za seks, a koje su čuli od svojih klijenata.

 

Jedan od problema koji im se na sesijama često ponavlja jeste dilema da li je za seks podjednako potrebna i fizička i psihička spremnost. Vaše loše raspoloženje, visok nivo stresa, pa čak i dijeta mogu imati negativne posledice nauživanje pod plahtama. Na primer, erektilna disfunkcija je mnogo češća kod mlađih muškaraca nego što se veruje, a razlozi za to su gotovo uvek psihološke prirode.

Biti nervozan ili previše uzbuđen znači da vaše telo ne stavlja genitalije kao prioritet nego se usredsređuje na druge stvari. Ukoliko je to muškarcu prvo seksualno iskustvo ili nema previše seksualnog iskustva u kombinaciji sa nervozom i uzbuđenjem dolazi do seksualne disfunkcije.

Da biste sve ovo izbegli pokušajte se opustiti s partnerom, uzmite više vremena pre samog seksualnog čina, bolje se upoznajte i sigurno neće biti nervoze.

Drugi terapeut kaže kako zadovoljavajući odnos unutar spavaće sobe počinje izvan nje. Posebno je važno komunicirati s partnerom. Morate naučiti njegov "ljubavni jezik" i to će sigurno spasiti vaš odnos, a ako ništa drugo dobra, zdrava i otvorena komunikacija može dovesti do zadovoljavajućeg seksualnog odnosa.

Jedan seksualni terapeut kazao je i kako su jedan od problema i seksualne traume i zlostavljanje koje pogađaju muškarce i žene na nekoliko načina. Kada imate traumu vaše telo radi sve kako bi vas zaštitilo. Morate razmisliti o tome kako trauma utiče na vas i kako misli usmeriti na svog partnera. To je prvi korak u poboljšanju seksualnih odnosa.


Još jedan problem je neusklađenost polnih nagona. To se dešava kod većine parova. Terapeuti savetuju da se zapitate da li zaista uživate u seksu. Ako je vaš odgovor "ne" razmislite zbog čega je to tako. U mnogim slučajevima shvatićete da možda uopšte u tom momentu niste želeli seks. Ovo se podjednako dešava i muškarcima i ženama.

BONUS VIDEO:

SEKSI HRVATICA BILA JE GLAVNA ZVEZDA VELIKOG BRATA: Mama joj je dala 2.500 € za silikone, sestru joj KIDNAPOVALI u CG, a kad je raskunula veridbu sa BEGRAĐANOM potpuno je nestala! Sad se OVIM bavi (VIDEO)

(Espreso.rs/Klix)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media