PO*NO GLUMICE OTKRILE SVE ŠTO NIKO NIJE SMEO DA IH PITA: Počela sam sa 18, jako mi se svidelo, a NISAM ZNALA ZA OVO
Po*no glumica / Ilustracija, Foto: Instagram printscreen

nije im bilo lako

PO*NO GLUMICE OTKRILE SVE ŠTO NIKO NIJE SMEO DA IH PITA: Počela sam sa 18, jako mi se svidelo, a NISAM ZNALA ZA OVO

Sve tri žene složne su u tome da nemaju čega da se sramie zbog čega su donele radikalne odluke kad su odnosi s njihovim porodicama u pitanju

Objavljeno: 19.05.2019. 21:40h
  • 2

Govori nam se da je cenzura dobra, a da su pornići loši, ali šta je s porno performerima čije nam priče svedoče o pravoj vrednosti ovog posla?

Širom sveta, rediteljke poput Erike Last rade predivne filmove koji pokazuju da seks može imati i umetničku vrednost.

Ali, još uvek je tu puno stigme koja se mora slomiti, pa smo kontaktirali nekoliko zvezda, piše Vice, s različitim iskustvima i pričali s njima o tome kako je to kada se autuješ.

Ilustracija
Ilustracija foto: Profimedia

 

Andree

Kad sam se prvi put tokom studija autovala kao prostitutka roditeljima, reagovali su kako sam i očekivala. Moja mlađa sestra me podržala, ali ostatak porodice je ili odbijao da prihvati to, ili se prema meni odnosio s gađenjem. Moja mama je cmizdrila i pričala mi kako je ‘to opasno’.

Nakon nekoliko godina, sećam se da sam sedela u mojoj sobi u Kaliforniji. Odselila sam se od svojih i to je bio pravi blagoslov. Snimala sam porniće već par godina i u strahu da ne naleti na njih, nazvala sam mamu. Rekla sam joj da sam srećna i zdrava; da sam upoznala divnu, moćnu grupu odraslih glumaca, da se veći deo njih bori za ljudska prava kao i ja, i da je plata odlična. Rekla sam joj da sam ponosna. Htela sam da i ona bude.

Ništa od toga nije bilo važno. Nakon što sam se godinama prilagođavala svim njihovim zahtevima samo da bi mi pokazali minimum ljubaznosti, saosećanja i poštovanja koje zaslužujem, prekinula sam svaki kontakt s porodicom 2017. godine.

To je bila najbolja odluka koju sam donela u životu. Zapravo, jako mi je žao što je nisam donela ranije. Posle ovoga sam shvatila da mogu biti na raspolaganju i pomagati drugim ljudima u seks industriji. Onima koji se bore da se otrgnu od porodica koje ih ne podržavaju.

 

 

Mercy

Seksualnim radom sam počela da se bavim sa osamnaest. Upoznala sam fotografe u lokalnom kink klubu koji su hteli da me fotografišu u konopcima. To mi se jako svidelo, ali nisam znala šta da mislim o tome što će moje sise zauvek ostati na internetu, pa sam se obratila mami.

Ona je tokom devedesetih bila striptizeta, zna da seksualni rad može biti užasan, ali isto tako može biti osnažujuć i zabavan. Njen savet je bio: dokle god si ponosna na to što radiš, ja ću te rado podržati. To je bilo predivno čuti!

Moji roditelji su rastavljeni i znala sam da ako je s mamine strane sve okej, s tatine neće biti. Jedna od mojih sestara je saznala pre dve godine; slučajno je videla fotku na netu. Kako sama kaže, bila je “sablažnjena.” Eksplodirala je u plač i nije htela da priča sa mnom.

Pretila mi je da će svima reći ukoliko ne prestanem; tražila je od mene da ostavim sve što sam radila šest godina bez da mi je pružila bilo kakvu vrstu podrške ili pomoći.

Kasnije, tata mi je rekao da to njemu nije okej, ali da je ponosan na mene. Ipak, odbio je da me podrži pred sestrama. Shvatila sam da to zapravo znači da bi trebalo da nastavim trpeti verbalni teror, omalovažavanje, i postupanje prema meni kao da sam biće nižeg reda.

To nisam mogla da prihvatim. Poslednji put kad smo pričali rekla sam mu da će se ili zauzeti za mene ili da me ostavi na miru. Mislim da je izabrao ovo drugo.

 

 

Siri

Lagala sam roditelje zašto sam se preselila u LA. Planirala sam im reći kad skroz uspem u industriji, ali to nije išlo po planu. Autovalaa sam se vrlo rano i reakcija roditelja me baš pogodila; govorili su mi da sam luda i u jednom trenutku čak rekli da sam za njih mrtva.

Kao glumica imala sam nekoliko uspešnih i nagrađivanih uloga, a usput sam jedva održavala kontakt sa roditeljima. Oni su bili glavni razlog zbog kog sam se povukla. Najvažnije mi je bilo da im budem blizu.

Četiri godine sam pauzirala, a oni još uvek nisu prihvatili i razumeli moja iskustva. Suočavala sam se sa stigmom i na drugim poljima, od zapošljavanja do dejtinga i neprimerenih komentara, čak i u zdravstvu.

Potrebno je da budemo bolji kao društvo i prepoznamo seksualni rad kao rad. Da shvatimo da su seksualni radnici vredni podrške, ljubavi i prihvatanja.

 

BONUS VIDEO: Espreso Anketa - Abortus

(Espreso.rs /100posto.hr)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media