JESU LI ŽENE ISPROGRAMIRANE DA BUDU NEVERNE? Istraživanje pokazalo zašto žene varaju!
Žene i muškarci zbog različitih stvari varaju, Foto: Thinkstock

opravdano ili ne?

JESU LI ŽENE ISPROGRAMIRANE DA BUDU NEVERNE? Istraživanje pokazalo zašto žene varaju!

Novi rezultati sa univerziteta u Teksasu pokazali su da žene varaju svoje partnere kad ih razočaraju na nekom njima važnom polju 

Objavljeno: 17.10.2018. 16:54h
  • 1

Iako su muškarci “na glasu” kao pol koji češće vara, istraživanja su pokazala da to baš i nije tako. I žene su sklone da prevare, ali varaju iz potpuno drugih razloga.

Dok muškarci varaju “iz dosade”, pojačane seksualne potrebe ili naprosto zato što im se pruži prilika, žene najčešće varaju kada partner prestane da im imponuje.

Novi rezultati sa univerziteta u Teksasu pokazali su da žene varaju svoje partnere kad ih razočaraju na nekom njima važnom polju, pa traže boljeg, uspešnijeg, moćnijeg… I da su tako navodno "isprogramirane" zbog - evolucije! Naime, kroz istoriju, muškarcima se mnogo toga lošeg moglo dogoditi. Pogotovo u davnim vremenima kad je vrlo lako mogao biti ubijen ili teško povređen u ratu, nekom duelu ili lovu, ili se pak ozbiljno razboleti i umreti, u kojem bi slučaju njegova žena i potomci ostali bez zaštite i prihoda. One su se u tom slučaju morale snalaziti kako znaju i umeju, što je uključivalo i brzo okretanje nekom novom kandidatu.

 

Iako danas mnoge žene više nisu ni na koji način zavisne od muškaraca, očito negde duboko u podsvesti kod nekih još uvek postoji strah za egzistenciju koji se manifestuje kroz traženje tj. biranje moćnih i uspešnih muškaraca, ili bar onih koji ostavljaju takav utisak. 

Iako znamo da prvi utisak često vara, zar ne?

Bonus video:

Kratki Espreso 6

(Espreso.rs / Cosmopolitan.hr)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media