PITANJE KOJE UVEK IZAZIVA RASPRAVU: Koje su osnovne razlike kad radite one stvari sa ljubavlju i bez ljubavi?
Foto: Shutterstock

da li ste znali?

PITANJE KOJE UVEK IZAZIVA RASPRAVU: Koje su osnovne razlike kad radite one stvari sa ljubavlju i bez ljubavi?

Čista požuda je kratkotrajna; ljubav pobeđuje sve

Objavljeno: 30.09.2018. 13:45h
  • 59

Nije više neka velika tajna da ljubav i seks nužno idu zajedno. Bez obzira šta mislite o tome, trebalo bi da budete svesne razlika. Zato donosimo osam najvećih razlika između seksa sa – i bez – ljubavi.

1. Nakon „čistog“ seksa samo ćeš uzeti odeću i otići; kod ljubavi ćeš hteti da se maziš sa partnerom. Nežnosti nakon seksa „spadaju u ljubav“.

2. Ako je reč o ljubavi, onda možeš da budeš onakva kakva jesi, bez glume i kočnica; kod pukog seksa nemaš potrebu da se otvaraš: pred osobom koja nam se sviđa i koju volimo, nemamo tajni ili srama.

3. Kod strasti si razočarana kad ne ispuniš sve svoje najekstremnije želje; kod ljubavi ti je svejedno, jer uvijek je lepo: ako si zaljubljena, najpre žudiš za blizinom…

4. Čisti seks je egoističan, a ljubav nije: puka telesna strast često služi kao sredstvo za postizanje sopstvenog cilja. Kod ljubavi je drugačije – pazimo na osećaje druge osobe. A i zamislićeš se ako druga osoba ne postigne vrhunac. Kod seksa bez ljubavi ti je svejedno – važno je da si ti zadovolj(e)na.

5. Kod ljubavi imaš potrebu da kuješ zajedničke planove, kod čistog seksa radi se o osvajanju: ljubav ne podrazumeva takmičenje i nije potrebno pumpanje ega u obliku osvajačkih osećaja.

6. Ljubav te inspiriše; čisti seks te samo čini još više gladnom: velika ljubavna djela i pesme širom svijeta nisu nastale nakon seksa za jednu noć.

7. Čista požuda je kratkotrajna; ljubav pobeđuje sve: nakon strastvenih avantura jednostavno ideš dalje. Nakon što doživiš ljubav, još dugo ćeš upoređivati sledećeg (ili tog) partnera s tim neponovljivim osjećajem.

8. Seks vidiš kao vežbu; a ljubav ne: Kod ljubavi razmišljaš samo o partneru – i vidiš vas dvoje u budućnosti.

BONUS VIDEO: Espreso u Solunu - Obeležavanje stogodišnjice od proboja Solunskog fronta 

(Espreso.rs / CDM.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media