7 TRENUTAKA U KOJIMA ŽENAMA NIJE POTREBAN MUŠKARAC U KREVETU: Same znaju bolje!
Foto: Profimedia

SAMA SVOJ MAJSTOR

7 TRENUTAKA U KOJIMA ŽENAMA NIJE POTREBAN MUŠKARAC U KREVETU: Same znaju bolje!

One znaju kako sebi da ugode

Objavljeno: 19.09.2018. 11:35h
  • 2

Najčešći okidač ženskog uzbuđenja su vizuelizacija prošlih seksualnih iskustava, imaginarni scenariji u kojima ona zamišlja seks s kolegom ili neznancem, ali i porno-filmovi..

1. Sama je brža

Prosečan muškarac bez problema može doživeti orgazam već kroz par minuta, dok je ženama u proseku potrebno nešto duže - od 15 do 20 minuta. Ipak, ti podaci se kod žene odnose na seks, ali ne i na masturbaciju, kaže Sejdi Alison, autorka knjige "Orgazam za kakvim žene žude". Studije pokazuju da veliki broj žena može da doživi orgazam samozadovoljavanjem već u dve do tri minute.

2. Žene "to" rade ređe

Prema istraživanjima, oko 25 posto muškaraca masturbira tri puta nedeljno, a više od 55 posto njih barem jednom nedeljno. Istovremeno, tek oko 10 posto žena to radi tri puta nedeljno, a 38 posto njih tek jednom mesečno.

Osim toga, studije pokazuju da muškarci s masturbacijom započinju već u početku puberteta, dok najveći broj žena počinje kasnije - najčešće u 20-ima, piše Men's Health.

3. Drugačija priprema

Muškarcima okruženje i atmosfera često nisu bitni, oslanjanju se na nagon i zadovoljenje potrebe, dok je za pripadnice nežnijeg pola atmosfera vrlo bitna, objašnjava Alison. Bilo da je reč o seksi vešu, senzualnom tuširanju ili čak paljenju nekoliko sveća, žene po pravilu vole posebnu atmosferu za opuštanje i ugađanje sebi.

4. Njen dodir je nežniji

Muškarci obično imaju čvrst stisak, dok su ženske kretnje nežnije, suptilnije i sporije. Budući da klitoris ima dvostruko više nervnih završetaka nego glavić penisa, ta je razlika normalna i biološka.

Ipak, nakon nekog vremena nežnijih dodira oni mogu postati grublji, ali tek uz dovoljnu pripremu.

5. Ona istražuje celo svoje telo

Žene se za vreme masturbacije više igraju sa svojim telom - dodiruju bradavice, unutrašnji stranu bedara,stomak i druge erogene zone, dok se muškarci po pravilu fokusiraju isključivo na genitalije.

6. Orgazam nije jedini cilj

Ovo je jedna od najvećih razlika samozadovoljavanja muškaraca i žena. Muškarci imaju jasan cilj koji po pravilu ispunjavaju, dok žene mogu osećati zadovoljstvo čak i ako do orgazma ne dođe.

Paralela se može povući i sa seksom, pa ženama i seks bez orgazma može biti odličan, dok kod muškaraca to neće biti slučaj.

7. Dođe li do orgazma, on traje i traje...

Kod muške ejakulacije, orgazam donosi veliko fizičko opuštanje i zadovoljstvo, jer je potrebno puno energije da bi prostata izbacila spermu od testisa do penisa. Zbog toga muškarci nakon orgazma osećaju umor i u 90 posto slučajeva su "gotovi" tj. potreban im je odmor od seksa.

Kod ženskog orgazma nema tolikoga umora, pa se žensko samozadovoljavanje obično svodi na ceo niz orgazama.

(Espreso.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media