Šta se dogodi kad partneru otkrijete TAČAN BROJ BIVŠIH LJUBAVNIKA?
Foto: Shutterstock

SLAGATI ILI REĆI ISTINU?

Šta se dogodi kad partneru otkrijete TAČAN BROJ BIVŠIH LJUBAVNIKA?

Da li se svaka uspešna veza temelji na iskrenosti

Objavljeno: 15.11.2017. 12:01h
  • 8

Početak svake ljubavne veze obeležen je upoznavanjem, pitanjima, otkrićima...

Ipak, jednog pitanja pribojavaju se mnogi pa im izaziva grč u želucu. Kada se na tapeti nađe tema o bivšim ljubavnicima, u većini se budi ista dilema: slagati ili reći istinu? Pravog odgovora na to, zapravo, i nema, ali evo što kaže stručnjak:

Ako kažete istinu...

To pitanje obično se javlja nakon takozvane faze medenog meseca, odnosno nakon prvih nekoliko nedelja veze kada se jedno pred drugim već osećate mnogo opuštenije. A upravo tema seksualne prošlosti vašu vezu vraća u fazu neugodnosti. Ako ste odlučili da budete iskreni i kažete tačan ili približan broj svojih seksualnih partnera, sigurno će vam biti jako neprijatno ako je partnerov broj dvostruko manji.

foto: Shutterstock

"Otkrivanje tačnog broja osoba s kojima ste spavali može uzburkati vezu i podstaći neka druga pitanja, poput imena bivših seksualnih partnera ili njihovih sposobnosti u krevetu," objašnjava stručnjak za veze Suzi Parkus i dodaje da bi vaš odgovor trebalo da zavisi od toga koliko vam je (ne)ugodno razgovarati o prošlosti.

"Ako ste inače otvoreni za takve razgovore, onda iskrenost može i koristiti vašoj vezi. To ne mora nužno da bude negativan razgovor, čak ni ako je vaš broj puno veći od partnerovog.Seks je zabavan i uzbudljiv i zapravo ne bi trebalo da se stidite svoje seksualne prošlosti," ističe Parkus.

Niko vas ne sme osuđivati zbog vaše seksualne prošlosti, a ako vas partner nakon priznanja gleda drugačijim očima i stvara vam probleme zbog toga, onda on i nije za vas i bolje je da takvu vezu završite odmah u startu.

Ako slažete...

Naravno, postoji i druga opcija, a to je laž, koja se pogotovo nameće u slučaju kada vam je partner već otkrio broj svojih bivših ljubavnica i on je mnogo manji od vašeg. Tu se javlja dilema, jer kažete li istinu, partner bi vas mogao osuđivati, a laž bi vas jednog dana mogla koštati skupo.

foto: profimedia

"Iskrenost je ključ svake uspešne veze, ali ako vam je neugodno da kažete istinu, onda je slobodno prećutite ili preoblikujte, pogotovo ako ste sigurni da je to bolje rešenje za vašu vezu. Međutim ako ste odlučili da slažete, što pre skrenite sa teme i ne zakopavajte se duboko u svoje laži," savetuje stručnjak.

Takođe, ako ste lagali, potrudite se da zapamtie broj koji ste rekli, kako ne biste nekada u budućnosti odali sami sebe.

"Važno je napomenuti i da se svaka uspešna veza temelji na iskrenosti, razgovoru i deljenu svega s partnerom, pa i onih malo manje prijatnih stvari. Ako s nekim ne možete otvoreno da razgovarate o svemu, pa i o bivšim ljubavnicima i vezama, onda on možda i nije 'onaj pravi' za vas," zaključuje Parkus.

(Espreso.rs/Index.hr)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media