Šta se događa telu ako se svaki dan samozadovoljavate? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

samo navalite, za zdravlje je!

Šta se događa telu ako se svaki dan samozadovoljavate? (FOTO) (GIF)

Hemijske reakcije do kojih dolazi orgazmom odlične su za jačanje imuniteta i pomažu u kvalitetnijem spavanju

Objavljeno: 20.10.2017. 11:59h
  • 4

Kako momci zamišljaju savršenu ženu? (FOTO) (GIF)

Mnogi se stide već na samo spominjanje, posebno žene, kada je u pitanju samozadovoljavanje, ali činjenica je da je većina ljudi to učinila bar jednom, ako ne i redovno.

Po čitavom svetu se povlače pitanja koliko je samozadovoljavanje (ne) zdravo i kako utiče na telo, a odgovori su itekako pozitivni.

foto: giphy

Orgazam u telu oslobađa endorfine, dopamin i oksitocin, poznatije kao hormone sreće. Ovi hormoni zaslužni su za podizanje raspoloženja i čine vas srećnima, a samozadovoljavanjem najbolje otkrivate šta vam odgovara, a šta ne.

I upravo to upoznavanje sopstvenog tela dovodi i do zdravijeg seksualnog života jer i svojoj boljoj polovini možete sugerisati šta vam najviše prija.

foto: profimedia

Osim toga, masturbacija oslobađa psihički i fizički stres i napetost pa vas opušta. Hemijske reakcije do kojih dolazi orgazmom odlične su za jačanje imuniteta i pomažu u kvalitetnijem spavanju.

Poznato je da Kegelove vežbe jačaju mišiće maternice, a jednako tako i orgazmi. Stoga, za vaše zdravlje - samozadovoljavanje i orgazam su najbolji način da ojačate zidove materice.

foto: giphy

(Espreso.rs / Izvor: 100posto.hr)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media