JEDAN SE OTEG’O, DRUGI SE PROTEG’O: Redakcija Espresa daje NAJLUĐE SAVETE kako da preživite RASKID VEZE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

SLAžETE LI SE?

JEDAN SE OTEG’O, DRUGI SE PROTEG’O: Redakcija Espresa daje NAJLUĐE SAVETE kako da preživite RASKID VEZE!

Pročitajte savete redakcije Espresa i shvatićete da ste se bar u jednom od njih i sami pronašli!

Objavljeno:

Ove zime raskidi su postali svakodnevnica, i verujemo da svako od vas ima nekog u blizini ko je iznenada završio vezu ili nešto više.

Već nam je pomalo dosadilo slušati pojedince kako pate zbog kraha "najveće ljubavi", pa svaki dan pričaju o bivšem partneru koga više "ne vole".

S obzirom da su i vama ove priče poznate, rešili smo da vam damo najbolje savete koji će vam pomoći u periodu nakon raskida, i u kojima ćete sigurno uživati, ili će bar pošteno da vas nasmeju.

Pročitajte savete redakcije Espresa i shvatićete da ste se bar u jednom od njih i sami pronašli.

  • Smatram da je ključ izlaska iz problema izbegavanje zatvaranja u sebe. Zima je sama po sebi depresivna, pa smo i mi dodatno razdražljivi i ne izlazi nam se iz kuće, ne priča nam se ni sa kim. Treba se maksimalno posvetiti radu na sebi, tu uvek ima posla. Svako slobodno vreme treba da provodimo sa dragim nam osobama čije nam društvo i energija prijaju, to je ono što nam je sad najpotrebnije...razgovor sa onima koji te razumeju.
  • Nije mi bilo tesko da prebolim, jer je veza izgubila smisao. Udaljili smo se mnogo, nije funkcionisalo i zato je najbolje bilo da svako krene svojim putem
  • Osećam se razočarano, vraćam film unazad tražim da li sam možda ja negde pogrešio , zatvaram se u sebe. Mislim o zajedničkim trenucima, srećom po mene taj period tuge je trajao kratko. To je kod mene promenljivo, nekad pređem preko raskida olako i idem dalje.
  • Jedan od načina na koji se sva ona negativna osećanja nakod raskida mogu barem malo ublažiti jeste igranje "obrnute igrice". Pravila su jasna, ali nije ih se baš lako pridržavati. Pogotovo kada je rastanak svež. Dakle, umesto da evocirate uspomene i lepe momente, na papir stavite sve ono što vas je od početka veze iritiralo na partneru ili u partneru.
1 / 11 Foto: Profimedia
  • Vremenom. Vreme je najbolji lek za oporavak od stvari kao što je raskid. Najbolje je neko vreme biti sam i srediti svoje misli, kako bi čovek znao šta i kako želi dalje. Ali, ako u međuvremenu iskrsne nešto - što da ne, jedan je život
  • Moja baka je meni rekla "jedan se oteg'o, drugi se proteg'o", dakle, raskid je najbolje preboleti sa nekom novom osobom. Naravno, ne odmah nakon prekida, treba biti u početku sam i uživati u samoći. Da je valjao taj dečko mi bismo ostali zajedno, a pošto nije, doći će nešto bolje.
  • S oobzirom na to da sam već punih pet godina u vezi, zaboravila sam kako to izgleda. Znam šta ne bih preporučila, a to je opijanje tekilom koju posle ne možeš da pomirišeš dve godine. Toliko ti bude muka da raskid pada u deseti plan, ali sutradan bude još gore jer si i mamuran i slomljeno ti je srce. Svakako mislim da vreme najbolje leči rane.
  • Ja prebolevam raskid uz tužne romantične pesme koje mi pomažu da ispoljim bolne emocije. Takođe često i pišem o tome kako se osećam ili razgovaram sa dragim ljudima.
  • Bez obzira šta ko kaže, ako želite da se što pre rešite tog groznog osećaja, nađite mu adekvatnu zamenu i verujte mi, ispariće vam iz glave. Možda ćete se posle kajati zbog "ishitrenog" postupka, ali će vam sigurno pomoći.
Suprug, Svađa
foto: Profimedia
  • Da biste preboleli raskid, bilo da ste ostavljeni ili ste vi bili ta osoba koja je rekla "kraj", najbolje rešenje za to je da prvo obrišete sve slike, eksplicitne snimke, blokirate osobu na svim mrežama i bacite se u promet. Ne morate baš sa "cveta na cvet", ali bi bilo poželjno da odmah nađete nekog ko će vam skrenuti misli sa propale veze. P.S. da je valjalo, trajalo bi.
  • Posvetiš se sebi, procvetas i onda se slepci vrate kao duhovi iz prošlosti i onda se opet zezneš. Šalu na stranu, savetujem samo se posvetite sebi, idete među ljude, nađete nove zanimacije, i krenete dalje.

Slažete li se sa svim navedenim, ili imate dodatni savet? Pišite nam u komentaru vaša iskustva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.