BOLJE DA LJULJA, NEGO DA ŽULJA! Zašto neki muškarci vole krupnije žene? Ovo je pravi odgovor! (FOTO)
Foto: AP

istraživanje pokazalo

BOLJE DA LJULJA, NEGO DA ŽULJA! Zašto neki muškarci vole krupnije žene? Ovo je pravi odgovor! (FOTO)

Istraživanje Univerziteta St. Andrews iz Škotske pokazalo je da stres može promeniti našu percepciju u samo nekoliko dana
Objavljeno: 23:15h

Stručnjaci veruju da muškarce pod stresom više zanimaju žene poput plus size modela Ešli Grejam nego vitke kao što je Rozi Hantington-Vajtli, jer mršavije žene izgledaju krhko.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Istraživanje Univerziteta St. Andrews iz Škotske pokazalo je da stres može promeniti našu percepciju u samo nekoliko dana.

NJE SE PLAŠE SVI POZNATI NA SVETU: Ismejala ih je za sve pare, umrećete od smeha! (FOTO)

Učesnicima od 20 godina prikazano je pet žena, a oni su trebali odgovoriti koja od njih je najatraktivnija, odnosno, zatraženo je da ocene njihov izgled tri puta u intervalima od oko tri dana između svake sesije.

foto: Giphy

Muškarcima koji su proveli deset dana na intenzivnom treningu u vojnom kampu najprivlačnije su bile krupnije i mišićave žene. Oni su takođe naveli i da su bili izloženi stresu, fizičkom i mentalnom naporu. Opušteni muškarci su pak preferirali mršavije žene. - Muškarcima izloženim stresu privlačnije su jače žene jer su imali utisak da će one lakše preživeti bolest ili se snaći u slučaju nedostatka hrane. To pokazuje da privlačnost zavisi od okruženja i situacije u kojoj se nalazimo, kazala je voditeljka istraživanja doktorka Karlota Batres.

foto: Giphy

Rezultati istraživanja objavljenog u časopisu Ethology vraćaju nas na teoriju da je mršavost znak bolesti. - Osobe koje žive na mestima gdje je život težak preferiraju krupnije žene. Čini se da su žene koje izgledaju jače privlačnije ukoliko se muškarci nalaze u teškoj situaciji, kazao je profesor Dejvid Peret.

(Espreso.co.rs / Klix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.